Šajtincu nagrada Politikinog Zabavnika

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

ugljesa-sajtinac-zabavnikRoman “Čarna i Nesvet” Uglješe Šajtinca, u izdanju “Pčelice” iz Čačka, dobitnik je nagrade “Politikinog Zabavnika” za najbolje književno delo za mlade objavljeno u 2013. godini.

Žiri u sastavu: Ivana Vujić (predsednica), Velja Pavlović, Aleksandar Nikolić i Petar Milatović, odlučio je o dobitniku 35. nagrade “Politikinog zabavnika” većinom glasova, objavila je 10. januara “Politika”.

U najužem izboru bile su i knjige “Zelenbabini daroviIvane Nešić (Kreativni centar), “Tajne veštine Marte SmartUroša Petrovića (Laguna), “Velike ljubavi malih životinjaBlagoja Rogača (Efekt print), Mesi i jaBorivoja Petkovića (Društvo za afirmaciju kulture Presing) i “Traže se pametni detektivi za otkrivanje istorijeRoberta Takariča (Eduka).

Šajtinčeva knjiga “Čarna i Nesvet”, kako je obrazložio žiri, jednostavna je, dobro vođena priča koja kroz realistične likove budi arhetipska pitanja, priča o ljubavi i dobroti čak i između prirodno neprijateljskih vrsta.

“Ovo je velika mala knjiga koja ima i takozvanu treću dimenziju i umnogome je nalik ozbiljnom Andersonu…”, naveo je žiri.

Nagrada, koja podrazumeva plaketu i novčani iznos, biće svečano uručena 25. januara, na Dan “Politike”.

One Response to Šajtincu nagrada Politikinog Zabavnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*