-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
Sajam knjiga 2015. Srbija

Roman „Severna kapija: Duhovi prošlosti“ na 60. Sajmu knjiga

Danijel Jovanovic - Severna kapijaSeverna kapija: Duhovi prošlosti roman je prvenac mladog pisca Danijela Jovanovića. Objavljen u aprilu ove godine roman je odmah pobrao brojne simpatije publike koja je učinila da se prvi tiraž gotovo rasproda za svega par meseci. Ovaj fenomenalni roman naći će se na ovogodišnjem sajmu knjiga kao jedna od glavnih uzdanica Presing izdavaštva.

Severna kapija je priča koja prati Suzanu, hrabru tinejdžerku sa sela, koja nakon osnovne škole po prvi put odlazi daleko od kuće i upisuje jednu od najuticajnijih evropskih srednjih škola. Ustanova smeštena u planini i izolovana od ostatka civilizacije funcioniše po posebnim pravilima kojih se učenici moraju pridržavati. Suzana tako, pored klasne razlike i teškog gradiva, iznenada biva suočena sa surovom prošlošću koju zidovi drevne škole kriju već decenijama.

Devojčica biva uvučena u stari svet slovenskih verovanja i na svojoj koži otkriva da legende o prevrtljivim vešticama i zlim demonima još uvek žive tamo negde. Tragajući za odgovorima koji bi doneli spokoj uznemirenim dušama, Suzana biva primorana da se iznenada suoči sa sopstvenim duhovima iz prošlosti. Tajne koje će otkriti promeniće njen pogled na svet.

Ova napeta i na trenutke mračna priča govori o snazi porodične ljubavi, prijateljstvu, periodu odrastanja i preprekama sa kojima se svako od nas kroz život suoči kako bi spoznao samoga sebe.

Severna kapija: Duhovi prošlosti prvi je od planiranih četiri delova ovog fantastičnog serijala. Ako se po jutru dan poznaje, Suzana bi mogla da postane jedan od najvoljenijih heroja novih generacija.

Slične vesti