Резултати конкурса за кратку причу часописа АКТ

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

На конкурс за кратку причу часописа Акт из Ваљева приспело је 344 приче од 126 аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Бугарске. Жири у саставу мр Душан Стојковић (председник), Данијела Падејски (члан) и Дејан Богојевић (члан) је, након увида у све приспеле радове, донео једногласну одлуку да награди четири приче.

Прва награда је припала Славици Ердељановић–Цурк за ненасловљену причу („Ветар је махао својим златним рукама…“). Ова прича налази се на особеној њихајци између поезије и прозе. Пуна је лајтмотивских и рефренских, ритамски узбудљивих, нијансирања и сведочи како је права кратка проза изданак лирског и како је без њега у њеном срцу и нема.

Другу награду добила је прича „Запис из лежаљкеСлободана Р. Мартиновића. Другонаграђена прича на најбољи могући начин потврђује оно што смо прибележили када је била реч о причи којој смо прву награду дали. И она је лирска, пуна метафора и ритмичког меандрирања.

Трећу награду поделиле су две приче, обе изузетно кратке, прави лирски муњограми (друга међу њима се на три кратке реченицe своди, а прва је занимљив прозни триптих, градацијски компонован), максимално кондензоване, сведене на бит исприповеданог: „Браздање небаЈасмине Малошевић и „ВетарЧедомира Љубичића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*