24.1 C
Belgrade
02/06/2023
radionice region

Rezidencijalni program u Firenci

Rezidencijalni program Corniolo Art Platform raspisao je konkurs za letnji rezidencijalni program za kulturne radnike koji će biti održan od 25. do 31. avgusta 2012. godine u vili u Mugello Valley kod Firence, uz učešće umetnika Bretta Blooma (Temporary Services) kao gostujućeg profesora.

Prvo izdanje letnjeg kampa “Decompression Gathering” fokusirano je na pitanje da li sam čin okupljanja može da bude osnova za novu artikulaciju međusobnog edukovanja, zajedničkog života i grupnog rada.

Umetnik i aktivista Brett Bloom, koji će voditi radionicu, osmisliće načine da podstakne razmenu ideja među učesnicima – kroz grupna cictanja, filmske projekcije, kolektivne diskusije…

Program uključuje i ekskurzije u okolna mesta, vožnje biciklom do farmi koje su deo “The Via del Latte Projecta” (sponzorisanog od Milk Consortium of Florence and Mugello), posete lokalnim kulturnim centrima…

Učešće se plaća 300 evra, što pokriva troškove aktivnosti, smeštaja (sedam noći) i po tri obroka dnevno. Smeštaj je u sobama sa dva i tri kreveta i zajedničkim kupatilima.

S obzirom da je rezidencijalni program osmišljen kao sticanje novog iskustva zajednice, i obroci se pripremaju zajedno, a jednokrevetne sobe nisu predviđene.

Maksimalan broj učesnika je osam, a radni jezik je engleski.

Konkurs je otvoren za sve kulturne radnike (vizuelne umetnosti, arhitektura, grafički dizajn…).

Rok za prijavljivanje je 30. jun.

Motivaciono pismo (maksimalno 500 reči) i CV treba poslati na adresu
radicalintention@gmail.com (sa naznakom APPLICATION DECOMPRESSION GATHERING CAMP”).

Više informacija moguće je dobiti elektronskom poštom posredstvom adrese radicalintention@gmail.com ili na sajtu conioloartplatform.net, odnosno OVDE

Glavni sponzori Corniolo rezidencijalnog programa su Associazione Culturale Fosca iz Firence i milanski umetnički kolektiv Radical Intention.

Slične vesti