16.3 C
Belgrade
07/06/2023
fotografija Srbija

(Re)aktivacija u Biblioteci za mlade

U Biblioteci za mlade u Kruševcu, s početkom od 20h, 7. jula biće otvorena izložba Foto kluba Doma omladine Pančeva, pod nazivom (Re)aktivacija.

Ovom prilikom predstaviće se 15 autora koje u ovom momentu okuplja “Klub”, a tema uvodne izložbe je slobodna te je svaki autor imao priliku da samostalno izabere dve fotografije kojima će predstaviti svoj dosadašnji rad posetiocima.

“Veliki broj mladih ljudi u Pančevu i Beogradu se bavi fotografijom, pa smo želeli da imamo svoje mesto gde bismo zajedno delovali, učili, razmenjivali iskustva, ne samo među sobom već da to proširimo i na unutrašnjost. Naša izložba koja se održava u Kruševcu, je odličan korak da upoznamo mlade sa nasim radom i podelimo ideje i sklopimo nova prijateljstva” Kaze Dusan Sinđić, član Foto Kluba.

Učesnici ove izložbe su: Miloš Radičević, Jelena Radovanović, Sonja Barna, Jelena Blagojević, Stefan Lobor, Sofija Modošanov, Bogdan Teodorović, Irena Ljubanović, Zoran Kompar, Marija Pantelić, Dušan Sinđić, Sanja Momčilović, Jovana Đukić, Mladen Karadžić i Milica Krstić.

Cilj izložbe je upoznavanje mladih Kruševljana sa radom njihovih vršnjaka i motivisanje da se priključe  ovakvom projektu i podstaknu na otvaranje Foto Kluba u Krusevcu, gde će mladi imati priliku da sa ostalim kreativnim ljudima podele svoje ideje, steknu iskustvo, kao i nova prijateljstva

„Suočeni sa potrebama mladih, kao svojevrsnim izazovima, bibliotekari su odlučni u svom nastojanju da daju podršku svim mladim ljudima – kulturnim aktivistima koji deluju na teritoriji grada Kruševca, ali isto tako da ih povezuju sa istomišljenicima i vršnjacima u Srbiji i u svetu. Suočeni smo sa novim , a ZAPRAVO starim izazovima – da u domenu zadovoljavanja njihovih kulturnih potreba u trenutku kada mladi odustaju od čitanja i svake vrste kreativnosti, putem novih bibliotekarskih servisa, izađemo u susret njihovom kreativnom stvaralaštvu i damo prostor za ovakvu vrstu izraza i to sa velikim zadovoljstvom“, iskazala je podršku Sonja Veljković, direktorka Biblioteke Kruševac.

Organizator izložbe je Foto Klub doma Omladine Pančevo, a izložbu su prodržali ekipa AJDE Festa i Biblioteka za mlade.

Milena Debeljković

Slične vesti