Raspisani konkursi za Brankovu nagradu i slem poeziju

Filed under: konkursi za mlade autore,poezija,region,Srbija |

Društvo književnika Vojvodine (DKV) objavilo je danas godišnje konkurse za najboljeg slem pesnika Srbije i za „Brankovu nagradu“, koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama na srpskom jeziku, autoru do 29 godina.

Da bi konkurisali za 51. „Brankovu nagradu“ izdavači i pojedinci bi trebalo da na adresu DKV u Novom Sadu, najkasnije do 1. avgusta, pošalju po tri primerka knjige pesama objavljene u proteklih godinu dana.

Najboljem mladom pesniku će to priznanje biti uručeno u Sremskim Karlovcima, na šestom Međunarodnom novosadskom književnom festivalu.

U okviru te manifestacije, koja se održava krajem avgusta i početkom septembra, biće priređeno i takmičenje pesnika – slemera, koji bi za tu priliku trebalo da u DKV pošalju najmanje osam pesama, ne dužih od četiri minuta u govornoj verziji.

Prema propozicijama, ukoliko su pesme na jednom od jezika nacionalnih zajednica, neophodno je da budu prevedene na srpski.

Komisija DKV-a će, za dvodnevno nadmetanje u slem poeziji, odabrati deset pesnika a ako bude veći broj kvalitetnih prijava, moći će da pozove još toliko takmičara.

Pravo da učestvuju imaju svi građani Srbije, „od devet do 99 godina“, a najbolji slem pesnik biće nagrađen.

(Izvor: RTV)

One Response to Raspisani konkursi za Brankovu nagradu i slem poeziju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*