6.4 C
Belgrade
30/03/2023
proza region zemlja

Raspisan konkurs za najbolju kratku priču

konkurs.mediteranMeđunarodna fondacija Ana Lind sa sjedištem u Aleksandriji, objavila je VI Konkurs za najbolju kratku priču mladih pisaca od 18 do 30 godina iz 43 zemlje Evrope i Mediterana. Fondacija je konkurs raspisala u saradnji sa Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone.

Ovogodišnja tema konkursa „Građani Evrope i Mediterana“ određena je u skladu sa Evropskom godinom građana i odnosi se na literarna djela koja odražavaju stavove mladih generacija o razvoju građanske svijesti i unapređenju vrijednosti, međukulturnog dijaloga i solidarnosti u društvu. Kandidati iz Crne Gore treba da dostave na e-mail concurso@iemed.org do 25. maja 2013. godine: originalne, do sada neobjavljivane kratke priče do 2.500 riječi na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku; osnovne podatke o autoru (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, poštanska i e-mail adresa).

Evropski institut za Mediteran će pristigle priče i podatke o autorima iz Crne Gore dostaviti Ministarstvu kulture Crne Gore, koje će nakon predselekcije odabrane priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju. Internacionalni stručni žiri će od prijavljenih priča iz 43 zemlje odabrati 15 najboljih i rezultate objaviti u avgustu 2013. godine. Priče 15 odabranih autora biće objavljene u knjizi „Sea of Words“, a autori pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča u septembru 2013. godine u Barseloni, uz obezbijeđen boravak sa kulturnim programom u Španiji.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici Evropskog instituta za Mediteran http://www.iemed.org/dossiers-en/dossiers-iemed/cultures-mediterranies/a-sea-of-words-2013/un-mar-de-paraules-2013

 

 

 

 

Slične vesti

1 comment

Andrea 27/04/2013 at 20:03

Srbija naravno ne ulazi u te 43 zemlje… Pitala sam ih, izvinjavaju se, ali pravila su pravila. Kažu: „Pokušajte sledeći put ako vaša zemlja uđe u pregovore sa EU“. Neki od nas tada više neće spadati pod „mlade autore“.

Comments are closed.