Расписан конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за младе песнике

Filed under: poezija,Srbija |

Библиотека „Милутин Бојић“ расписала је конкурс за Награду „Милутин Бојић“ за 2017. годину за младе песнике. Наградни конкурс установљен је 2014. године уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Први добитник Награде „Милутин Бојић“ је Милица Милосављевић, студенткиња из Чачка.

Право учешћа на конкурсу имају млади песници до 35 година, а победнику ће као награда бити уручена повеља и одштампана књига песама у издању библиотеке.

Пропозиције:

  1. Песници достављају циклус од најмање 10, а највише 30 песама, одштампаних или читко написаних руком.
  1. Радове потписати шифром, у четири примерка. Решење шифре, као и циклус песама, послати у посебној коверти, на адресу:

Библиотека „Милутин Бојић“, Илије Гарашанина 5, 11000 Београд, с назнаком „За песнички конкурс“ или на имејл biblioteka@milutinbojic.org.rs с назнаком „За песнички конкурс“.

Уколико се рад шаље имејлом, онда треба да иду у два одвојена Ворд фајла: у првом су песме потписане шифром, а у другом је решење шифре с пуним именом и презименом, адресом, бројем телефона и имејл адресом.

Радове слати у Ворду (Word), Тајмс њу роману (Times New Roman), величина слова 12, ћириличним или латиничним писмом.

  1. Учесницима конкурса се не плаћа ауторско право, а радови се не враћају.

Конкурс је отворен од 16. марта до 30. априла 2017. године. Као благовремено послате сматраће се оне пријаве којима на коверти као датум слања буде стајао било који дан од дана објаве конкурса, закључно са 30. априлом.

Одлуку о најбољем донеће жири у чијем су саставу угледни књижевни критичари Милета Аћимовић Ивков (председник жирија) и Слађана Илић, као и песник Дарко Даничић.

 

Проглашење победника конкурса биће одржано на дан библиотеке, 19. маја 2017, у матичном одељењу библиотеке у Београду.

 

Установљењем Награде „Милутин Бојић“ библиотека жели да афирмише и подстакне стваралаштво младих и даровитих песника, као и да на тај начин популарише поезију. Конкурсом нарочито желимо да подсетимо на живот и дело великог српског песника Милутина Бојића. Због тога би ваљало да приспели радови буду писани у духу поезије самог Милутина Бојића. Сва дела Милутина Бојића могу се пронаћи у Дигиталној библиотеци „Милутин Бојић“: www.digitalna.milutinbojic.org.rs.

 

Уверени смо да ћемо установљењем Награде „Милутин Бојић“ омогућити да се на књижевној сцени појаве нова и вредна имена српске поезије.

 

За све ближе информације заинтересовани могу да се јаве на имејл: konkurs@milutinbojic.org.rs или позову на телефон 011/3242-418 (Олга Јечменица).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*