20.2 C
Belgrade
04/06/2023
fantastika i horor fotografija Srbija vizuelne umetnosti

Raspisan konkurs „Fantastična književnost okom foto-kamere“

PhotographerSajt za promociju fantastične književnosti „Art-Anima“ (art-anima.com), „ReFoto magazin“, Udruženje građana „Punkt.rs“ i izdavačke kuće „Čarobna knjiga“ i „Plato“ raspisuju konkurs za fotografije inspirisane književnim delima iz domena fantastike „Fantastična književnost okom foto-kamere“.
Konkurs je otvoren do 10. maja 2015. godine, a pravo učešća imaju svi državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji.
Na konkurs se primaju autorske fotografije inspirisane književnim delima iz domena fantastike. Radovi moraju da sadrže fantastične detalje zbog čega je dozvoljeno korišćenje alata za obradu fotografija.
Radove slati na adresu: fotokonkursartanima@yahoo.com. Zainteresovani mogu uzeti učešće slanjem najviše tri autorske fotografije imenovane po delima koja su ih inspirisala. Uz radove obavezno poslati podatke o autoru (ime, prezime i broj telefona).
Stručni žiri proglasiće 15. maja najbolje radove.
Autori tri najbolja rada biće nagrađeni kompletima knjiga izdavačke kuće „Čarobna knjiga“. Odabrane fotografije biće publikovane u junskom broju „ReFoto“ magazina, a deset najboljih biće izloženo na Festivalu fantastične književnosti „Art-Anima“, koji će se ove godine održati od 02. do 04. juna u Knjižari Plato (Knez Mihailova 48).

Slične vesti