24.1 C
Belgrade
02/06/2023
kutak za mlade

Radionice Centra za razvoj karijere NS

Pozivamo zainteresovane studente i diplomce da se prijave na neku od radionica koje će se održati tokom decembra 2011.

1. PROFESIONALNA ORJENTACIJA

14. decembar 2011.

Profesionalna orjentacija podrazumeva pružanje pomoći u donošenju odluke o izboru obrazovanja i zanimanja studentima, (ne)zaposlenima i svima koji su završili proces formalnog obrazovanja a pitaju se u kom pravcu bi bilo najbolje da se njihova karijera razvija, u skladu sa ličnim osobinama, sposobnostima, talentima, interesovanjima, vrednostima i očekivanjima.

Odlučite kako će se Vaša karijera dalje razvijati i usmerite svoju energiju ka novim ciljevima.

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  sredu, 14. decembra 2011. godine , u periodu od  12.00-13.30h .

VODITELJI:

Mina Bošnjaković, pedagog

Marija Šćepović, psiholog

2. POSLOVNI BONTON

15. decembar 2011.

Poslovni bonton ne razlikuje se znatno od bontona koji smo usvojili od roditelja i u školi. Ipak, u poslovnom svetu postoje neke specifičnosti na koje bi trebalo obratiti pažnju i nastojati ih usvojiti. Svaka zaposlena osoba, htela to ili ne, svojim ponašanjem daje sliku o kolektivu ili delu kolektiva. Neke posebnosti koje zahteva radna okolina i poslovanje mogu se naučiti i uvežbati u praksi.

Ukoliko želite da se pokažete u što boljem svetlu na svom (budućem) poslu, da ostavite dobar utisak svojim odevanjem, manirima, pokretima i slično, ova radionica je za Vas!

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  četvrtak, 15. decembra 2011. godine,  u periodu od  10.00-12.00h .

VODITELJ:

Rada Mimić, psiholog

3. ASERTIVNOST – Kako kritika može da bude dobra stvar?

15. decembar 2011.

Da li Vam se nekada činilo da niste dobro prihvatili kritiku Vama važne osobe, ili da je Vaša kritika pogrešno shvaćena? Da li se desilo da shvatite kako ste izmanipulisani, a da niste ni primetili? Ako želite da se sve to promeni i da naučite korisne stvari koje će Vam omogućiti dobru komunikaciju i zdrave interpersonalne odnose, dođite da zajedno napredujemo.

VODITELJI:

Olivera Kovačević, psiholog

Nevena Markov, psiholog

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  četvrtak, 15. decembar 2011. godine,  u periodu od  12.00-14.00h .

4. KREATIVNO DONOŠENJE ODLUKA

16. decembar 2011.

Svako može biti kreativan u nekoj meri! Osoba koja misli da nije kreativna je zapravo osoba koja ne koristi svoje kreativne potencijale. Na ovom treningu svi učesnici će imati priliku da podstaknu svoju kreativnost, koju će upotrebiti da donesu najbolje odluke.

Kroz veliki broj interaktivnih vežbi i primera imaćete priliku da naučite koje su to najefikasnije metode prilikom donošenja odluka, s naglaskom na metodi „Šest šešira“, a uz to, bićete u prilici da koristite svoju kreativnost.

VODITELJI:

Valentina Kalaj, psiholog

Nevena Berat, psiholog

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  petak, 16. decembra 2011. godine,  u periodu od  12.00-14.00h .

5. VIRTUELNI INTERVJU

20. decembar 2011.

Reč je o interaktivnoj radionici, koja ima za cilj što bolju pripremu učesnika za razgovor sa poslodavcem i njegove zahteve, razvijanje svesti o važnosti te karike u lancu građenja karijere. Sastavni deo radionice su virtuelni razgovori koji uključuju pređašnja iskustva, kao i odgovore na sve nedoumice i pitanja učesnika. Naime, na ovoj radionici možete steći uvid u zahteve poslodavaca na samom intervjuu, u najučestalije greške koje se prave, i sve to uz mnoštvo primera.

Učesnici će nakon završene radionice naučiti kako da se predstave poslodavcu u najboljem svetlu, pruže najbolje odgovore i reakcije na njegove zahteve u najkraćem mogućem roku.

VODITELJ:

Nevena Markov, psiholog

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  utorak, 20. decembar 2011. godine,  u periodu od  12.00-14.00h .

6. VEŠTINE SAMOPREDSTAVLJANJA

22. decembar 2011.

Kako izgledam drugima? Šta drugi misle o meni? Jesam li ostavio dobar prvi utisak? Sve su to pitanja koja često postavljamo u privatnom i profesionalnom životu i čiju važnost na vlastito ponašanje i razmišljanje nismo u mogućnosti zanemariti.

Dođite na radionicu, i kroz veliki broj vežbi i simulacija naučite cake uspešnog samopredstavljanja. Ne zaboravite, nikada nećete imati drugu priliku da ostavite prvi utisak!

VODITELJI:

Nevena Berat, psiholog

Valentina Kalaj, psiholog

 

 

 

DATUM I VREME ODRŽAVANJA:

Edukacija će biti održana u  četvrtak, 22. decembra 2011. godine,  u periodu od  13.00-15.00h

Edukacije su BESPLATNE!!!

MESTO ODRŽAVANJA EDUKACIJE:

Prostorije  Centra za razvoj karijere

Dr Ilije Đuričića 3, Novi Sad

www.razvojkarijere.uns.ac.rs

LINK ZA ONLINE PRIJAVU

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmUi14s_DHDKdFdkVE10WW9VT0lwaTBYR05qRzFablE

Broj mesta je ograničen! Prvih 15 prijavljenih će imati mogućnost da učestvuju na treningu; oni će biti pravovremeno obavešteni o učestvovanju, te se mole da na vreme jave ukoliko ne budu u mogućnosti da dođu na trening.

 

 

Slične vesti