16.3 C
Belgrade
07/06/2023
promocije region vesti zemlja

Promocije knjige „Stihom govorim 2“, zajedničke knjige 44 autora iz 14 država, u Bijelom Polju, Crna Gora

Promocije knjige „Stihom govorim 2“, zajedničke knjige 44 autora iz 14 država, u Crnoj Gori

 

7. juna 2013. u 19 sati, u rodnoj kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju i  8. juna 2013. u 19 i 30, u knjižari „ Karver“, u Podgorici biće predstavljena knjiga „Stihom govorim 2“, zajedničke knjige 44 autora iz 14 država.

 

Prva promocija je zakazana za 7. 06. u 19 sati, u rodnoj kući Rista Ratkovića, u saradnji sa JU Ratkovićeve večeri poezije i mi se zahvaljujemo ljudima iz te JU koji su prepoznali vrijednost čitavog projekta, čiji je jedan od rezultata zajednička knjiga, koji doprinosi kulturnoj saradnji i afirmaciji savremenog stvaralaštava u regiji. Učešće je najavilo 13 autora iz regiona, što garantuje izuzetno pjesničko veče našim sugrađanima koji budu došli da čuju ljude koji Stihom govore.

Druga promocija će biti u knjižari „Karver“ sledeće veče, 08. 06. u 19 i 30, u Podgorici (domaćin večeri je Nenad Terzić).

Moram da naglasim da su svoj dolazak najavili, uz nas autore iz Crne Gore, pjesnici iz Srbije, Hrvatske i. Slovenije..

„Stihom govorim 2“ zajednička knjiga 44 autora iz 14 država, sa posebnim dijelom u kom su predstavljena djeca autori. Knjiga je štampana u tiražu 1000 komada, urađena na 200 strana, bogato tehnički opremljena.

Sledeće promocije se planiraju u septembru u: Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu. Za te gradove postoje inicijative od strane autora zastupljenih u knjizi, a koji bi bili domaćini svaki u svom gradu – državi i na taj način omogućili predstavljanje i promociju knjige kroz pjesnička okupljanja i druženja.

Više informacija o našem udruženju i svim njegovim aktivnostima mogu se naći na našem sajtu: www.stihomgovorim.com.

Nadam se da će se i gosti, pjesnici,  koji dođu da se predstave svojom poezijom na ovim promocijama koje najavljujemo i o kojoj pričamo, osjećati u našem gradovima ( Bijelom Polju i Podgorici) kao kod kuće i da će otići sa utiskom da su bili svoji među svojima.

 

Slobodan Zoran Obradović

plakatB.Polje (Custom)

Slične vesti