20.2 C
Belgrade
04/06/2023
promocije Srbija

Promocija zbirke priča za mlade „Prostor za morskog psa“

Ovogodišnju književnu sezonu u Gradu svečano ćemo zatvoriti promocijem drugog izdanja Kulturnog Fronta/Kulturnog centra Grad – zbirkom priča za mlade čitaoce pod nazivom „Prostor za mokrog psa“.

Reč je o zbirci kratkih priča autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nastaloj na osnovu konkursa koji je prošle jeseni raspisao Kulturni centar Grad. Podstaknuti nedostatkom kvalitetnih knjiga domaćih autora namenjenih tinejdžerima, hteli smo da ovim konkursom ohrabrimo pisce raznih generacija da razmisle o temama koje su značajne za današnje mlade čitaoce, kao i da reaguju na brze promene u jeziku, i slobodno koriste žargon.

Pojedine priče dobili smo i po pozivu (Srđan Valjarević, Olja Savičević Ivančević, Jasminka Petrović…), sa idejom da mlade ili manje afirmisane autore predstavimo u društvu poznatih pisaca koji pišu za mlade, ili bi mogli biti zanimljivi mlađim čitaocima.

Na promociji će učestvovati neki od autora u zbirci, a objavljivanje novog izdanja proslavićemo i žurkom u bašti Kulturnog centra Grad.

Slične vesti