16.3 C
Belgrade
07/06/2023
region

Pripreme za treći Ajde fest startovale

ajde fotoU susret novom AJDE festu organizatori su rešili da krenu serijom intervjua i snimaka sa prošlogodišnjeg festivala. Gledaoci će imati prilike da se podsete kako su se proveli prošlog avgusta, a oni koji nisu bili u mogućnosti da budu u Kruševcu, moći će da upoznaju neke od učesnika i organizatora festivala.

U prvom u nizu intervjua, Ivan Đokić, muzički urednik festivala Avgust jednog diverzanta, odgovara na pitanja šta je u stvari Ajde festival, koja je poruka koju šalje i sa kojim ciljevima su organizatori krenuli u realizaciju jednog takvog događaja. Ivan govori i o tome kakva je kruševačka publika, na koje načine se ljudi „kulturno edukuju“ i kakvi su apetiti Kruševljana kada su umetnost i kultura u pitanju.

Ivan intervju završava pozivom za sve aktere na lokalu da se uključe i aktiviraju, jer je izgrađivanje jedne institucije koja okuplja mlade da izvode i kreiraju programe za svoje vršnjake veoma značajno za lokalnu zajednicu.

„U Sloveniji i Hrvatskoj postoje primeri gde je data sloboda mladim ljudima da imaju neke neiskorišćene prostore, u koje opština ili država ulaže novac da ih tehnički opremi, i predaje tim ljudima da prave sadržaje i da fabrikuju kvalitetne programe. Za nas bi tako nešto bilo ostvarenje sna. Dok se to ne desi, probaćemo sve što možemo. Prostor je naš glavni problem i tu je najveća „koska“ – kako doći do pravih prostora u kojima mogu da se realizuju određeni tipovi sadržaja, a svakako apetiti Ajde festivala iz godine u godinu rastu“, poručuje Đokić.

Intervju je radio Nemanja Nikolić, a kameru i montažu potpisuje Aleksandra Vukojević.

Video pogledati na linku: http://http://www.youtube.com/watch?v=NCiyVuWoLK4&feature=player_embedded

Izvor: Kruševac online

 

 

Slične vesti