10.3 C
Belgrade
29/03/2023
Srbija vesti

Predstavljanje 8. Međunarodnog festivala proznog stvaralaštva „Prosefest“

image001utorak 22. april

Predstavljanje 8. Međunarodnog festivala proznog stvaralaštva „Prosefest“

 galerija Artget, Trg republike 5/I

12:00 – Konferencija za štampu i objavljivanje laureata nagrade “Milovan Vidaković”

8. Međunarodni festival  proznog stvaralaštva „Prosefest” koji Kulturni centar Novog Sada organizuje pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, održaće se od 23. aprila (Svetski dan knjige) do 25. aprila u Novom Sadu, pod sloganom „Zauzmi pozu – čitaj prozu!“. Specifičnost ovog trodnevnog festivala je u tome što se promocije knjiga i razgovori s piscima dešavaju, pored kluba „Tribine mladih“ u Kulturnom centru, i u tri novosadske gimnazije: „Jovan Jovanović Zmaj“, „Isidora Sekulić“ i „Laza Kostić“. Ove godine na „Prosefest“-u učestvuju: Susan Ringel iz Finske, Miroslav Demak iz Slovačke, Inez Baranej, iz Australije, Petar Milošević iz Mađarske koji je za roman „Tinja Kalaz“ nedavno dobio nagradu „Bora Stanković“, Nikola Malović iz Crne Gore, Slobodan Vladušić , aktuelni dobitnik nagrade “Meša Selimović” za knjigu “Mi, izbrisani”, Goran Gocić , ovogodišnji  dobitnik NIN-ove nagrade, kao i Milisav Savić čije su tri knjige objavljene u novosadskoj izdavačkoj kući  Agora.

 

POP UP prostor, Trg republike 5

20:00 –Poetski teatar Ja biti, ja ne znati, mađarski

Poetski teatar na stihove Ištvana Domonkoša, Katalin Ladik i Ota Tolnaija, veseli i brutalni kabare erotskih, izbegličkih i političkih stihova.
„Gerilske pesme“, „Havarija“, erogena poezija Katalin Ladik menjale su pogled na svet mladih u doba kada su napisane, a i dalje su jednako aktuelne.
izvođači i autori: Ivan Pravdić, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški
muzika: Alice in WonderBand
produkcija. Kulturni centar Novog Sada

Dobrodošli!

Slične vesti