Predstava „Plastične bašte“ pozorišta PATOS iz Smedereva i Teatra Koreja iz Leća, izabrana je za najbolju predstavu na 3. Dečjem festivalu „ZajeČAR“.

Filed under: pozorište,region,Srbija |

Predstava „Plastične bašte“ pozorišta PATOS iz Smedereva i Teatra Koreja iz Leća, izabrana je za najbolju predstavu na 3. Dečjem festivalu „ZajeČAR“.

Tu odluku doneo je žiri u sastavu Ivana Pajović, Željka Stanković i Boris Živulović.

Predstava smederevskog teatra dobila je prosečnu ocenu 9,66, što je najbolje ocenjena predstava na festivalu.
Na sceni Pozorišta timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, predstava „Plastične bašte“ je nastupila u zvaničnoj konkurenciji „rame uz rame“ sa profesionalnim pozorištima.
Pored ove srpsko-italijanske koprodukcije, koja je do sada pobrala nagrade na svim festivalima na kojima je nastupila, učestvovalo je i Dečije pozorište iz Subotice sa predstavom „Pao s kruške“, Pozorište lutaka Niš sa predstavom „Ptice“, Teatar „Puls“ iz Lazarevca sa predstavom „Crno jagnje“ i grad domaćin, Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“.
U predstavi „Plastične bašte“, u režiji Salvatorea Tramaćerea, igraju Ana Pašti/Ina Marić, Anđelka Vulić i Miljan Guberinić.
“Večerašnja nagrada nas posebno raduje. Prvo, zato što smo nastupali u konkurenciji sa profesionalcima i, drugo, što je ovaj festival prethodne dve godine bio revijalnog karaktera. Praktično smo prvi osvajači glavne nagrade. Utoliko je ova nagrada značajnija i ima poseban sjaj”, izjavila je večeras Tanjugu organizator predstave Marija Aničić.
„Brat“, druga predstava PATOS-a i Koreje krajem juna gostovaće u Ðenovi i na Siciliji, a zatim će imati srpsku premijeru, 12. avgusta na Ambijentalnom pozorišnom festivalu Tvrđava teatar 03

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*