24.1 C
Belgrade
02/06/2023
kutak za mlade NVO sektor Srbija

Poziv za učestvovanje u projektu “Da se njihova poruka čuje“

Poziv za učestvovanje u projektu  “Da se njihova poruka čuje“

Grupa “Hajde da…” vas poziva da se uključite u projekat “Da se njihova poruka čuje“, čiji je cilj osnaživanje organizacija koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava, da koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim telefonima), kako bi povećali vidljivost ili ukazali na potrebe različitih marginalizovanih grupa (LGBT populacija, osobe sa invaliditetom, mladi Romi, mladi iz ruralnih područja, etničke manjine, izbegla i interno raseljena lica, ratni veterani…)

 

 

 

Prva faza projekta – trening

Februar 2012.

 

Prva faza projekta podrazumeva trening koji će se održati u Nišu u periodu od 20. do 26. februara 2012.godine. Trening se sastoji iz dva dela:

  • Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da unaprede i sistematizuju svoja znanja iz oblasti ljudskih prava.
  • Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da promovišu prava marginalizovanih delova društva.

 Na treningu može da učestvuje 20 učesnika/ca iz Srbije. Za vreme treninga, učesnici će imati pokrivene troškove ishrane, puta i smeštaja, dok će učesnici iz Niša imati obezbeđen jedan obrok tokom svakog trening dana. Trening će biti održan u regionalnom centru za obrazovanje zaposlenih u obrazovanju u Nišu. 

Druga faza projekta – aktivnosti na lokalu

April – jun 2012.

Nakon treninga, u različitim gradovima Srbije biće izvedeni performansi ili prikazani kratki filmovi, nastali tokom zajedničkog procesa. U zavisnosti od želje i interesovanja učesnika, mogu nastati i neki novi performansi i video radovi, koji će biti prikazivani u gradovima iz kojih učesnici dolaze. Tako će, na kreativan način, biti poslata poruka o potrebama i problemima marginalizovanih grupa.

Prijavljivanje za učešće u projektu 

Zainteresovani  učesnici mogu da se prijave tako što će preuzeti  prijavni formular koji se nalazi na internet prezentaciji Grupe „Hajde da …“ www.hajdeda.org.rs.

 Rok za podnošenje prijava je 10. februar 2012. godine. 

U obzir će biti uzete prijave samo onih učesnika koji mogu da se uključe u sve faze projekta.

Nakon selekcije, primljeni učesnici/e biće obavešteni najkasnije do 15. Februara

Slične vesti