Poziv za učešće na Pesničenju (Banja Luka)

Filed under: Bosna i Hercegovina,poezija,region |

pesnicenjeU okviru banjalučkog festivala nezavisne kulturne i umjetničke scene BLART od 5. do 7. 9. 2013. održat će se trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima. Pozivaju se pojedinci/pojedinke i grupe da, u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, uzmu učešće u ovoj manifestaciji.

Pesničenje je nastalo kao inicijativa umjetničke grupe „Škart” u novembru 2008. godine sa ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale, istovremeno promovišući novu formu predstavljanja i razmjene stvaralaštva, i osnažujući neafirmisane umjetnike da javno izlažu svoje stvaralaštvo.

Pesničenje pronalazi i podržava pojedince i grupe koje pišu poeziju van klasičnih/afirmisanih poetskih krugova, i omogućuje im da svoje poglede, želje, snove i strahove javno predstave publici, kako u svojoj sredini tako i u drugim mjestima. Kao takvo, predstavlja medijum za promociju novih aktera poetske, umetničke i kantautorske scene, i podstiče neafirmisane umjetnike i one koji se nisu oprobali u umjetnosti da istraže sopstvene kreativne potencijale i preoblikuju svoju realnost u formu performansa. Pored toga, Pesničenje trasira prostor za glas “druge strane” – skrajnute i nedovoljno vidljive grupe i pojedince različitih socio-kulturoloških pozadina: aktiviste i pasivne, ruralne i urbane, subkulturne i laboratorijske, garažne i kuhinjske. Ipak, Pesničenje je otvoreno i za već etablirane stvaraoce koji imaju hrabrosti i znatiželje da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom, angažovanom i neindiferentnom publikom i neobeleženim i nekonvencionalonim prostorima.

Prijavite se možete na unsageto@gmail.com s naznakom Pesničenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*