17.3 C
Belgrade
07/06/2023
esejistika fotografija

POZIV za sudjelovanje na konkursu – izložbe: Tuzla-Turistička odrednica 2016. i Tuzlanska kultura i umjetnost na fotografiji i filmu 2016.

TuzlaFoto kino klub Tuzla Vas poziva da svojim učešćem uveličate dvije već tradicionalne izložbe u našoj produkciji, a u suradnji sa Gradom Tuzla i JKP Pannonica.

Kako je Tuzla posljednjih godina sve značajnija turistička odrednica, trudimo se prikazati novu sliku Tuzle kao grada koji ima mnogo toga za ponuditi i vidjeti. Pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje radove koji prikazuju Tuzlu na drukčiji način od tradicionalnih shvaćanja, ne samo građanima Tuzle već i svim zainteresiranim u BiH i šire.
Kako i sam naziv kaže, primarni cilj je prikazati ljepote Tuzle kroz objektiv njenih građana i svih drugih posjetitelja grada Tuzle, s naglaskom na turistički aspekt tih fotografija (što biste odabrali za prikaz raznolike turističke ponude Tuzle). To mogu biti Panonska jezera, Slana banja, neka “oaza mira” za koju ne znaju mnogi ili čak znate samo vi, radosna igra djece ali i samo osmijeh vama drage osobe u kojemu se ocrtava užitak boravka u gradu Tuzli.
Foto kino klub Tuzla vas poziva da sve fotografije i video zapise koji prikazuju bilo koji oblik turističkog života u gradu Tuzli podijelite sa publikom na otvaranju izložbe i projekcije fotografija “Tuzla-turistička odrednica 2016”.

Pored konkursa „Tuzla-Turistička odrednica 2016“, Foto kino klub Tuzla raspisuje i već tradicionalni konkurs za izložbu pod imenom „Tuzlanska kultura i umjetnost na fotografiji i filmu“. Tuzla je grad u kojemu se kulturne manifestacije i manifestacije kulture događaju svakodnevno. Kulturu grada Tuzle možemo pratiti kroz koncerte, izložbe, performanse, projekcije, ali i arhitekturu grada, ples, vjenčanja, događaje, običaje, sajmove i sve drugo što čini kulturni život grada.
Veliki broj tih događaja bude zabilježen na fotografijama ili video zapisima, ali te fotografije ili kratki filmovi zauvijek ostaju zatvoreni u nekoj ladici, ili u najboljem slučaju budu na društvenim mrežama, neselektivno izloženi pogledima i kritici. Foto kino klub Tuzla vas poziva da sve fotografije i video zapise koji prikazuju bilo koji oblik kulture u gradu Tuzla podijelite sa publikom.
Radove (fotografije i video zapise) možete slati do 15.8.2016.godine na adresu: gabrijela.andrejas@gmail.com koristeći se WeTransferom ukoliko se radi o većoj količini podataka. Molimo sve učesnike da naglase u mailu na koji konkurs apliciraju.

Slične vesti