Poziv fotografima za učešće u foto šetnjama i javnim vođenjima

Filed under: fotografija,Srbija |
Početak:
10 Aug 2012
Kraj konkursa:
21 Aug 2012

Organizatori projekta “VIĐENjA 2012: Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor” pozvali su zainteresovane fotografe da se prijave za učešće u seriji javnih vođenja i foto šetnji u Beogradu od 26. avgusta do 1. septembra.

Projekat “VIĐENjA 2012: Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor.” organizuje Centar za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i udruženje Mreža za istraživanje viđenja. Osmišljen je kao niz javnih vođenja, foto šetnji, predavanja i izložbi koje bi se realizovale u odabranim gradovima Srbije. Time bi se otvorio niz diskusija o nasleđu iz perioda socijalističke Jugoslavije iz perspektive istoričara, istoričara arhitekture, istoričara umetnosti, fotografa i kustosa. Fokus će biti na uočavanju i kritičkom promišljanju nekadašnjih planiranih mesta sećanja i celina u gradskim ambijentima, objektima koji su danas istovremeno funkcionalni (ili van funkcije) i nezamenjivi svedoci zajedničke prošlosti i medij podsećanja pojedinca.

Zainteresovani fotografi trebalo bi da pošalju kraću biografiju i kontakt informacije na adresu viđenja@gmail.com do 21. avgusta.

Ukoliko žele da se prijave samo za javna vođenja, treba da pošalju kontakt informacije i naziv vođenja kojem žele da prisustvuju.

Program javnih vođenja i foto šetnji nalazi se ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*