Počela akcija „1000 knjiga za kulturne i obrazovne institucije u BiH“

Filed under: Bosna i Hercegovina,vesti |

Književna zaklada „Fra Grgo Martić“ danas je i službeno započela akciju pod nazivom „1000 knjiga za kulturne i obrazovne institucije u BiH“, a predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Anto Stanić, komplete izdanja zaklade uručio je  Sinanudinu Alibegoviću, bibliotekaru Elči-Ibrahim pašine medrese u Travniku, te ravnatelju KŠC Travnik, don Marijanu Pejiću.
Planirano je da tijekom 2012. godine kulturnim i obrazovnim institucijama bude podijeljeno 1000 knjiga, i to knjiga koje su od osnutka Zaklade do danas birane za najbolje, čiji su autori laureati naših natječaja. Akcija će biti provedena u cijeloj Bosni i Hercegovini, a cilj je popularizacija dobre knjige i poticanje književnog stvaralaštva.
Obavljajući svoju misiju približavanja knjige čitateljima, Zaklada od 2006. godine, kad je osnovana, dodjeljuje financijski najizdašnije književne nagrade u BiH, izdaje knjige, organizira znanstvene skupove i književne kolonije te daje stipendije studentima književnosti, a dosad je priredila promocije svojih izdanja u više od 30 gradova u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sve aktivnosti Zaklade financira privatna kompanija „Stanić grupa“ iz Kreševa čiji vlasnik Svjetlan Stanić je i utemeljitelj Zaklade. I mimo ove akcije dosad su kulturnim i obrazovnim institucijama u BiH podijeljene stotine knjiga Zaklade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*