Papergirl Beograd #2

Filed under: kutak za mlade,Srbija |

pgKolaž kolektiv Vas poziva da se uključite u akciju Papergirl Beograd #2

Šta je Papergirl? 

Papergirl“ povezuje kreativce i publiku, podrazumeva sakupljanje umetničkih radova i izložbu. Umetničke radove, srolane u smotuljke, ljudi na biciklima deliće slučajnim prolaznicima na ulici.
Projekat je osmišljen u Berlinu 2006. pod sloganom „umetnost poklanjanja umetnosti“ a po drugi put se realizuje u Beogradu.

Cilj projekta je promocija umetnosti i način da se ista približi ljudima, jer mnogi, zbog nedostatka vremena ili novca, nisu u mogućnosti da posećuju galerije i muzeje.
Akcijom promovišemo kreativne mlade ljude i biciklizam, radove će prolaznicima deliti volonteri na biciklima u stilu Paperboy, raznosača novina. Prošle godine uspešno smo realizovali projekat, sopstvenom organizacijom i finansijskim sredstvima izmamili smo osmehe šetačima koji su naleteli na našu ekipu u centru grada (pogledaj video). Sada pozivamo tebe, da se priključiš, ohrabriš i pokloniš svetu svoju umetnost ili osmeh.
U slanju radova mogu učestvovati svi, bez obzira na starost i pol,  nije važno da li je to hobi, način da oslobodite osećanja, utiske ili nesto zaista ozbiljno. Radovi moge biti bilo koje vrste pa tako u obzir dolaze: fotografije, crteži, slike, printovi, proza, poezija, grafika, radovi od tekstila, nelepnice, stripovi, torbe, majice … jedini uslov je da se oni mogu smotati u rolnicu.
Radovi se mogu poslati na adresu:

 
Radmila Jeremić
Jaše Ignjatovića 33
Beograd
 
Ove godine akcija se sprovodi kroz projekat „Mladi su zakon“ kojeg kao resurs centar za grad Beograd sprovode Građanske inicijative.

 

One Response to Papergirl Beograd #2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*