Otvaranje izložbe fotografija „Spider kids“ Milene Mitrović u subotu, 08.01.2011. godine

Filed under: izložbe,promocije |

Milena Mitrović diplomirala je na Fakultetu Primenjenih Umetnosti, odsek Graficki Dizajn, a 2010. upisala je Master Visual Design na SPD – Scuola Politecnica u Milanu, gde trenutno živi i radi.

Ova serija fotografija je dečija igra prepričana kroz igru svetlosti i senke. Šarenilo boja, tipično za dečija igrališta, mutiralo je u ahromatsko, stvarna svakodnevna slika pretvorena u skoro sasvim svedenu grafičku formu. Fotografisanje senki umesto predmeta dovodi fotografa u poziciju da se bavi isključivo kompozicijom. Svodjenje na pozitiv i negativ uslovljava stvaranje jasne, harmonicne kompozicije, a ideja o osvetljenim i osenčenim površinama upućuje na iskonsku ideju nastanka fotografije, izuma kamere.

Mikro Art je udruženje zaljubljenika u umetnost margine i amatersku umetnost. Naša ideja jeste da amatersku umetnost artikulišemo na način kojim bi se ostvarili veći efekti na kulturnu scenu ovog grada. Pružamo alternativu predvidivom konceptu karijerskog bavljenja umetnošću. Više o nama možete saznati na sajtu www.mikroart.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*