18.1 C
Belgrade
01/06/2023
izložbe Srbija vesti

Otvaranje izložbe fotografija New York Beyond Postcards, 3. avgust

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe fotografija New York Beyond Postcards, Andreje Buđevca u petak 3. avgusta od 20 časova u Uličnoj galeriji, u Bezistanu, Terazije 27.
Postavka je osmišljena kao serija od devet diptiha snimljenih 2011. godine u Njujorku. Osamnaest fotografija prikazuje momente kakve nemamo priliku da vidimo u popularnim medijima. Autor „spušta“ grad i distancira ga od svima poznatih motiva. Ovim postupkom zaokružuje se slika o mestu i pokazuje krhkost, slabost i prolaznost. Fotografije su nastale mobilnim telefonom kao najneposrednijim sredstvom komunikacije danas, što sam stvaralački postupak svodi na intuiciju i suštinu.
Andreja Buđevac rođen je u Nišu 1988. godine. Srednju školu završio je nadomak Njujorka, a osnovne i master studije arhitekture u Beogradu. Fotografijom i konceptualnom umetnošću počinje da se bavi po upisu na fakultet, od kada ih aktivno samostalno istražuje. Poslednjih godina autor se najviše bavi fotografijom kao kritikom socijalnog konteksta. Objavljuje i izlaže u domaćim i stranim časopisima i galerijama, stekavši i inostrana priznanja.
Više o dogadjaju možete naći na sajtu ili stranici Ulične galerije
www.mikroart.rs
www.facebook.com/UlicnaGalerija

Slične vesti