Oglas za dodelu Svetosavske nagrade

Filed under: književnost,Srbija |

Obaveštavamo Vas da je Kulturno prosvetna zajednica Kruševac raspisala oglas za dodelu godišnje nagrade, kao trajni oblik priznanja pojedincima, za doprinos razvitku kulture, organizovanju, pokretanju i ostvarivanju kulturnih akcija, širenju i afirmaciji kulture u gradu Kruševcu, za nesebičan, predan i dugotrajan rad u ustanovama i delatnostima kulture, za stvaralački doprinos ukupnim kulturnim rezultatima u ustanovama, mesnim zajednicama, naseljima, gradu, okrugu.

Nagrada nosi naziv „SVETOSAVSKA  NAGRADA“, kao simbol plemenitosti svega onoga što je kroz svoje delovanje značio Sveti Sava, i deluje kao podstrek umetniku da, pre svega bude ličnost – stvaralac. Nagrada se sastoji iz „Svetosavske povelje“ i novčane nagrade.

POZIVAMO VAS DA DAVANjEM PREDLOGA POMOGNETE I OMOGUĆITE PREPOZNAVANjE PRAVE LIČNOSTI KOJA ĆE OPRAVDATI NAZIV NOSIOCA  „SVETOSAVSKE NAGRADE“.

Molimo Vas da Vaše predloge sa obrazloženjem dostavite najkasnije do 15. januara 2011. godine Kulturno prosvetnoj zajednici Kruševca, adresa: Majke Jugovića 12, 37 000 Kruševac.

Nagrada za najviša dostignuća u kulturi grada Kruševca biće uručena na svečanoj akademiji koju organizuje Crkvena opština Kruševac i Kulturno prosvetna  zajednica Kruševac koja je posvećena svetiteljskom i prosvetiteljskom delu kojim isijava ime Svetog Save.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*