ODRŽANI 9. „ŠOPOVI DANI NA PLIVI“

Filed under: vesti |

Iako sa znatnim zakašnjenjem u odnosu na prethodne godine i sa značajno kraćim programom, tradicionalna književna manifestacija „Šopovi dani na Plivi“ održana je i ove godine, i to po deveti put.
Manifestacija je započela gostovanjem književnika u jajačkim osnovnim i srednjim školama, a nastavljena polaganjem vijenca i čitanjem pjesama pred spomenikom Nikoli Šopu, te posjetom pjesnikovoj kući.
Nakon toga je uslijedio i središnji dio prigrama, koji je održan u jajačkom Domu kulture. Najprije su predstavljene Književna zaklada “Fra Grgo Martić” i njena izdanja, a potom su uručene nagrade učenicima jajačkih škola koji su napisali najbolje literarne radove na ovogodišnjem književnom natječaju. Anto Zirdum i Jasmina Hanjalić govorili su o
pjesništvu Jozefine Dautbegović-Krajinović, nakon čega su pjesnici iz Viteza, Sarajeva, Donjeg Vakufa, Kreševa, Zenice, Mrkonjić Grada, Banja Luke i Jajca, sudionici ovogodišnje manifestacije, čitali svoje stihove.
Svim nazočnim se na kraju zahvalila predsjednica jajačke podružnice HKD “Napredak”, Tomislava Ladan, najavivši koncepcijska osvježenja za predstojeće “Šopove dane na Plivi”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*