Objavljena knjiga priča „Sagorevanja“ Srđana Srdića

Filed under: Srbija,vesti |

srdic - sagorevanjeNova zbirka priča Srđana Srdića, pod naslovom Sagorevanja, upravo je izašla iz štampe. Ovu, drugu po redu Srdićevu knjigu priča sačinjava devet priča koje se bave problemom identiteta. Autor je za sinopsis ove zbirke priča nagrađen stipendijom „Fonda Borislav Pekić“.

Prva promocija knjige zakazana je za sredu, 28. maj 2014. godine od 19 sati u kikindskoj Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Pored autora, na promociji će govoriti književni kritičar Vladimir Arsenić i urednik Ivan Radosavljević.

Srđan Srdić (1977) dosad je objavio romane Mrtvo polje (2010), Satori (2013) i zbirku priča Espirando (2011), a kao autor ili urednik objavljivao je tekstove u nekoliko antologija kratkih priča i u mnogobrojnim književnim časopisima. Za zbirku priča Espirando dobio je nagrade „Biljana Jovanović“ i „Edo Budiša” za 2011. godinu.

Proza Srđana Srdića prevođena je na albanski, mađarski, rumunski, ukrajinski i poljski jezik.

Srdićev ekskluzivni izdavač je Književna radionica Rašić. Elektronska izdanja Srdićeve nove knjige, kao i svih ranijih, dostupna su na internet stranicama izdavača (www.krr.rs) i u internet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*