Novica Jović: ,,Nešto između’’ (mislenik) – zbirka misli i aforizama

Filed under: region |

VLASOTINCE – Narodna biblioteka ,,Desanka Maksimović’’ i Kulturni centar iz Vlasotinca nedavno su objavili knjigu Novice J. Jovića ,,Nešto između’’ (mislenik) u kojoj je ovaj originalni stvaralac iz grada na obalama Vlasine opisao kako vidi ljude i svet oko sebe.
-Čini se da je Novica Jović smisao svog života našao u promišljanju o životu i uopšte u naporu da svoj doživljaj sveta, saznanja i iskustvo izrazi rečima u najkraćoj formi, u jednoj ili dve rečenice – zapisao je mr Luka Krstić, recenzent ove knjige aforizama.
Po Krstićevoj oceni, Jovićeva knjiga (urednik Srba Takić, pesnik, direktor Narodne biblioteke) podseća na rezervoar misli koje mogu kod čitaoca da izazovu dublje poniranje u smisao i suštinu sopstvenog postojanja i da podstaknu nov odnos prema sasvim novim problemima.
-Sadržaj ove zbirke misli i aforizama treba pročitati ali ne toliko da biste naučili nešto novo, koliko da biste dobili podsticaj za dublje promišljanje – zaključuje mr Krstić.
Autor knjige Novica J. Jović rođen je 1954. godine u Svođu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Vlasotincu, gde živi, a prava je studirao u Nišu i Skoplju.
Danilo Kocić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*