17.8 C
Belgrade
31/03/2023
film fotografija Hrvatska vizuelne umetnosti

Natječaj za “Nagradu Dijana Klarić” 2015.

Dijana KlaricHrvatski klub putnika raspisuje natječaj za dodjelu

 NAGRADE DIJANA KLARIĆ

„Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju, dodjeljuje je Hrvatski klub putnika, a natjecati se može u pet kategorija:

  • Najbolji putopis
  • Najbolja putopisna fotografija
  • Najbolji putopisni film
  • Najbolji projekt
  • Putnik godine

Rok za prijavu istječe 1. travnja 2015. godine, a dodjela nagrada održat će se na 4. Croatian Travel Festival (07.-10.05.2015.) u Šibeniku kad će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji.

Prijave se šalju na e-mail: nagradadijanaklaric@gmail.com

Detalje natječaja potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com ili upitom na mail.

PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od trenutka raspisivanja do 1. travnja 2015. godine. Za svaku kategoriju zadužen je tročlani stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju.

Kategorije su: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji video, projekt godine i putnik godine.

Prijaviti se može svatko tko je u 2014./2015. godini objavio putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Natječaj je otvoren za državljane Republike Hrvatske. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga drugi mogu kandidirati. Prijava je moguća u više kategorija.

Dodjela nagrada održat će se na 4. Croatian Travel Festivalu, u svibnju 2015. u Šibeniku kad će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljena tri najuspješnija natjecatelja u svakoj kategoriji, a najboljima će biti uručena nagrada.

Radove i prijave slati na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com

U naslovu jasno naznačiti kategoriju za koju se natječe (primjer naslova: Kategorija Najbolja putopisna fotografija). Za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je detaljnije obrazložiti prijavu (1-2 stranice opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa). E- mailu je potrebno priložiti osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja) te rad kojim se natječe.

„Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju (12.12.1986. – 28.03.2013.), a pokrenuli su je Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić. Nagrada je prvi put dodijeljena 2014. godine, nakon što se na natječaj prijavilo više od 150 radova i natjecatelja. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje prilikom Festivala putnika u Šibeniku.

Dodjela nagrada održat će se na 4. Croatian Travel Festivalu, u subotu, 09. svibnja 2015. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u 20:15 sati, kad će biti proglašeni pobjednici natječaja. Publici će biti predstavljeni svi finalisti  u svakoj kategoriji, a najboljima će biti uručena nagrada.

Slične vesti