24.1 C
Belgrade
02/06/2023
Hrvatska prevodilaštvo proza region stipendije

Natječaj za književne stipendije

Udruga KURS iz Splita pokrenula je rezidencijalni program Marko Marulić kojim omogućuje boravak stranim autorima i prevoditeljima u Splitu s ciljem boljeg upoznavanja evropskih autora s prilikama u Hrvatskoj.

Pokretanjem rezidencijalnog programa Marko Marulić i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim evropskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom evropskom književnom scenom.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz Centralne i Jugoistočne Europe, da se do 15. rujna 2010. prijave za sudjelovanje putem Natječaja za književne stipendije.

Prijava mora sadržavati:
1.    curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
2.    puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
3.    popis objavljenih djela
4.    kratak opis planova rada u Splitu
5.    pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Aplikacije treba slati na:
Udruga KURS,
A. Mihanovića 27,
21000 Split, Hrvatska

ili na e-mail adresu info@kurs.hr.

Uz partnere u projektu: Grad Split, Ministarstvo Kulture RH i Traduki, Udruga Kurs je osigurala stipendije za autore i prevodioce u 2010. godini i smještaj u srcu starog grada. Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.

Termini boravka: rujan, listopad, studeni u 2010. godini
Termin boravka u svibnju je od 27. maja do 27. lipnja 2010 godine.

Slične vesti