3 C
Belgrade
02/02/2023
rezultati konkursa

Nagrade konkursa Duško Trifunović

Pobednici četvrtog međunarodnog konkursa za decu i omladinu “Duško Trifunović” su Radomir Mitrić iz Banjaluke za poeziju i Dragan Babić iz Novog Sada za kratku priču.

Međunarodni festival za decu, srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina “Duško Trifunović”, prema ideji Stojana Simića Krpice, biće održan 13. septembra u biblioteci “Stevan Sremac” u Novom Sadu.

Organizatori kažu da je na festivalski konkurs stiglo nekoliko hiljada radova u svim kategorijama.  O pobednicima je odlučio žiri koji su činili Jovan Mihajilo (predsednik), Nera Legac i Stojan Simić Krpica.

U konkurenciji do 30 godina, u kojoj su pobedili Mitrić i Babić, drugu nagradu za poeziju je dobila je studentkinja Ivana Sarić iz Beograda, a treću Glavaš Marijo iz Splita. Drugu  nagradu za priču je dobila studentkinja Vedrana Jukičić iz Zagreba, a treću Aleksander Gregorec iz Ljubljane.

U konkurenciji za srednjoškolsku omladinu prvo mesto za poeziju dele Jana Nikoletić i Marko Ranisavljev, učenici Karlovačke gimnazije.

Drugu nagradu za poeziju dobio je Petar Jović iz Beograda, a treću Todora Naumovska iz Skoplja.

Prvu nagradu za priču dobio je Petar Keković iz Novog Sada, drugu Mirko Stevanić iz Podgorice,a treću Jeftimija Kočić iz Niša.

U dečjoj konkurenciji prvu nagradu za poeziju dobila je Milana Vranić iz Sremske Kamenice, drugu Uroš Hornjak iz Gajdobre, a treću nagradu za priču dobila je Anastazija Rajković iz Svrljiga.

Prvu nagradu za priču dobila je Danica Kostadinović iz Niša, drugu Andrija Pejčić iz Crne Trave, a treću Milena Pejić iz Beograda.

Prema ideji i inicijativi književnika Stojana Simića Krpice, u organizaciji Scene svih kreativnih, i uz podršku Saveza za gluve i nagluve Novog Sada, nedavno su objavljeni i rezultati konkursa međunarodnog memorijalnog festivala kreativnosti za gluvu i nagluvu decu i omladinu “Ružica Mihajilo”.

Na konkurs je pristiglo nekoliko stotina radova, a žiri, koji su činili Stojan Simić Krpica (predsednik), Mirko Knežević i Nera Legac Rikić, dodelio je prvu nagradu Jovani Pavlović iz Banjaluke, drugu Zvonku Ivanu iz Vrbasa i treću Aleksandri Saški Rakić iz Novog Sada.

U konkurenciji za crteže prvu nagradu dobila je grupa autora MNRO Novi Sad, drugu grupa MNRO Odžaci, a treću Stevan Pavlica iz OŠ “Jovan Popović” iz Novog Sada.

Slične vesti