-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
film

Miris žene (eng.Scent of a Woman)1992 god.

Scent_of_a_Woman

Film: „Miris žene“ je izvrsna drama u kojoj glume dva sjajna glumca, Al Pacino i Chris O’Donnell, film je  remake  italijanskog filma „Profumo di donna“ snimljenog 1974 godine.

Reditelja Martina Bresta publika je zapamtila po hit filmu „Policajac sa Beverlly Hillsa“(1984).

Radnja filma:

Sedamnaestogodišnji Charlie Simms (C. O’Donnell) uskoro će završiti  privatnu srednju školu koju uglavnom pohađaju deca bogataša. Kako bi zaradio  novac  za božićne praznike,Charlie se javlja  na oglas da za Dan zahvalnosti čuva slepog pukovnika u penziji Franka Sladea koga glumi sjajni Al Pacino.

Pukovnik  je strog,nervozan, grubog rečnika, ali iza te grube ljušture se krije  sentimentalan čovek. Neposredno pred vikend Charlieju se dogodi neugodnost u školi. Njegovi bogati drugari poliju bojom automobil upravnika  škole Traska (J. Rebhorn).

Kako Charlie nema novca, može da se  upiše na koledž   i dobije  stipendiju samo ako ga preporuči upravnik  škole Trask. A Trask traži „za uzvat“ da mu Charlie oda ko je smislio neslanu šalu, a rok je ponedjeljak. Pod tim pritiskom Charlie preuzme brigu nad neugodnim  pukovnikom Sladeom.

Pukovnik je odlučio da otputuju u New York i tokom vikenda da žive na visokoj nozi. Odsedaju  u jednom od najotmenijih hotela, „The Waldorf Astoriji“, i odlaze  na večeru u skup restoran. Slade otkrije Charlieju da će se na kraju vikenda ubiti. Prije toga posete Sladeovog brata W. R. Sladea (R. Venture) i njegovu porodicu, ali  poseta se  završi svađom između bratovog sina i pukovnika.

Pukovnik. Slade je  veliki obožavalac  žena, i po mirisu pogađa koje parfeme  žene upotrebljavaju.Pukovnik  pleše  tango sa prekrasnom Donom (Gabrielle Anwar).Ova uloga i scena gde ona pleše tango sa Al Paćinom je proslavila glumicu Gabrielle Anwar.dance-scenes-scent-of-a-woman

Pukovnik Slade održat će još nekoliko životnih lekcija Charlieju, a na kraju će se umešati i u njegove školske probleme…

Al Pacino je 1992 godine  osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu za ulogu u filmu „Miris žene“.

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=YaHxjNqG8S8

Film je u SAD zaradio 63.095.253 $.

Zarada u inostranstvu – 71.000.000 $

Zarada u svetu – 134.095.253 $

http://www.facebook.com/events/477921438917034/

Klub Prozor (Takovska 48)/ Filmsko veče by Marko Burazor Nedelja 23.12.2012 u 18h

 

Slične vesti