9.1 C
Belgrade
27/03/2023
izložbe

Mikro Art – najava izložbe Ane Marinović 09.12.2010.

Ana Marinović, završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine, na Odseku -Primenjena grafika. Član je Kandidat ULUPUDUSa, sekcije: Primenjeno slikarstvo i grafika.Izložbu čine autoportreti, izradjeni u tehnici digitalne grafike. Grafike su izraz unutrašnjeg stanja umetnika u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već je on odnos vidjenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specificnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti. Boja dominira kao ritmička (psiholoska) dominanta. Ona ukazuje na emotivnu napetost.

Prema profesorki Gordani Petrović sa Fakulteta primenjene umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Ana, u svom istraživanju umetnosti, beleži spoljašnje, a okreće se svom unurašnjem svetu. Često je sama sebi motiv za crteže, kolaže, grafike. Zagledana u svoj lik u ogledalu, koristeći kontrast struktura i valera, kao što su beline obraza, čela i tamnine očiju, posmatrača uvodi u svoj unutrašnji svet.

Mikro Art je udruženje zaljubljenika u umetnost margine i amatersku umetnost. Naša ideja jeste da amatersku umetnost artikulišemo na način kojim bi se ostvarili veći efekti na kulturnu scenu ovog grada. Pružamo alternativu predvidivom konceptu karijerskog bavljenja umetnošću. Više o nama možete saznati na sajtu www.mikroart.rs

Slične vesti