Leskovac: “Različitost zajedništva“ – medjunarodna izložba umetnika iz Srbije i Crne Gore

Filed under: region |

Detalj sa otvaranja izložbe u Leskovcu

LESKOVAC – Kao jedan od centara kulturnog dešavanja na jugu Srbije, Leskovac ima tu privilegiju da bude domaćin vrhunskim umetnicima koji su do sada učestvovali na brojnim domaćim i inostranim izložbama i osvajali prestižne nagrade – kazala je Marina Ljubisavljević, v.d. načelnice Uprave društvenih delatnosti otvarajući medjunarodnu izložbu „Različitost zajedništva“.
Tridesetak umetnika, akademskih slikara iz Republike Srbije i Crne Gore predstavljeno je sinoć na Medjunarodnoj izložbi ,,Različitost zajedništva u svečaoj sali Gradske skupštine Leskovca. Izložbu su otovile Ivana Ristič, zamenica direktora Leskovačkog kulturnog centra i Marina Ljubisavljević, v.d. načelnice Uprave društvenih delatnosti Grada Leskovca.
Međunarodna izložba “Različitost zajedništva“, u organizaciji “ArtSrbije“ iz Kovina, prvi put gostuje u Leskovcu i jugu Srbije, a kako je rečeno internet galerije „Art Srbija“ nastoji da uspostavi tradiciju okupljanja umetnika čije stvaralaštvo zavređuje posebnu pažnju.

Leskovac: detalj sa otvaranja izložbe

U katalogu za ovu izložbu navodi se ocena prof. Ratka Božovića da sve slike prati snažan vizuelni doživljaj koji otkriva različite poetike i različite individualne temperamente.

One Response to Leskovac: “Različitost zajedništva“ – medjunarodna izložba umetnika iz Srbije i Crne Gore

  1. Pingback: Leskovac: “Različitost zajedništva“ – medjunarodna izložba umetnika iz Srbije i Crne Gore : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*