Leskovac: Promovisano stvaralaštvo Dragog Tasića

Filed under: Dragi Tasić,promocije,Srbija |
Tasic dragi 5

Detalj sa promocije (foto: D. Kocić)

Danilo Kocić, dopisnik iz Leskovca
11. marta 2016.

Piše: Danilo Kocić

LESKOVAC – U leskovačkoj Knjižari Stoćić održano je književno veče posvećeno književnom stvaralaštvu Dragi Tasića. O bogatom umetničkom radu ovog plodnog pisca, pored autora, govorio je i književni kritičar Miloš Ristić.
Dragi Tasić, rođen je 1933. godine, na Belom Bregu, zaseoku Male Kopašnice, kod Leskovca. Gimnaziju je završio u Leskovcu i Nišu, a Pravni fakultet u Beogradu. Pravnim i advokatskim poslovima bavio se od 1954. do 2006. godine u Grdelici, Leskovcu, Bosni, Nišu i Boru. Objavio je 13 knjiga, među kojima su romani Žunkelji i Giginjeri, Savapolis, Između dva bela brega, Pod senkama Jestonije, zatim knjige pripovedaka Advokatske priče i Uzvremene priče, ep od 5544 stiha Jestonija, Balkanidi i Atlantidi, dramu Poligraf, knjige pesama Morija i Poetski zbornik, memoarsku knjigu Krnje biografije jahača panjeva i novi, drugi deo svojevrsnog memoarskog romana Okrnjene biografije jahača panjeva.
Bogati rad Dragi Tasiće predstavljen u stidijama D. Kocića „Leskovački pisci – tragovi i traganja“ (Leskovac 2015) i „Leskovački pisci i njihovo doba“ (Leskovac 2016).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*