22.2 C
Belgrade
04/06/2023
region

Leskovac: promovisana knjiga Jovana Despotovića “Vrata sudbine”

Detalj sa promocije knjige Jovana Despotovića

LESKOVAC  – Sećanja Jovana Despotovića na Drugi svetski rat, kada je bio borac NOP-a, ali i godine obnove zemlje opisani u knjizi “Vrata sudbine”, koju su predstavili u Leskovcu Goran Petrović, nekadašnji načelnik SDB Srbije, Miodrag Andrejević, publicista iz Leskovca i sam autor.
-Knjiga “Vrata sudbine” puna zanimljivih, potresnih detalja i svedočanstavo o jednom davno prohujalom vremenu, ispisana je rukopisom čoveka koji nije bio samo svedok, nego i učesnik svih dešavanja – naglasio je Goran Petrović.
Po oceni Miodaga Andrejevića, poznatog novinara i publiciste, ova knjiga čuva od zaborava mnoge događaje i ljude koji su se borili ne samo za svoje, nego i ideale generacije kojoj su pripadali, ali se sada, nažalost, deo te slavne istorije pokušava da marginalizuje brojnim falsifikatima.
-Ovo su moja iskrena sećanja, a jedini cilj mi je bio da sačuvam od zaborava događaje i pre svega ljude koji su presudno uticali na moj razvoj – ocenio je Jovan F. Despotović, koji je davno zakoračio u devetu deceniju i čija je knjiga “Vrata subine”  izazvalo veliko intresovanje leskovačke i vlasotinačke javnosti.
Knjiga “Vrata sudbine” Jovana Despotovića promovisana je u Leskovcu u organizaciji Udruženja pisaca Grada Leskovca.
Danilo Kocić

Slične vesti