10.3 C
Belgrade
29/03/2023
izložbe Srbija vesti

 „КОНТРАСТИ ЧУКАРИЦЕ“ И МОНОДРАМА „ТРИ БЕЛЕ РУЖЕ“ У КЦ „ЧУКАРИЦА“

cukaricaУ галерији „Старт’06“ Културног центра „Чукрица“ у среду, 11. марта у 19 часова,  биће отворена изложба фотографијa Горана Цветковића под називом „Контрасти Чукарице“. Гост излагач на овој изложби биће његова кћерка Тијана Цветковић, визуелна уметница – вајарка. Она ће са мањим бројем фотографија на исту тему дати посебан печат овом ликовном догађају, фотографском дебију позоришног редитеља.

Ова изложба биће врстан  куриозитет за публику с обзиром да се ради о заједничкој изложби оца и кћерке!

Горан Цветковић је позоришни критичар Радио Београда 2.  Дипломирао је на Академији за позоришну режију, а професионалну каријеру започео је у новосадском СНП-у. Сарађивао је са многим позориштима у унутрашњости и ансамблима неколико сцена у Београду.  За селектора Међународног позоришног фестивала Јоаким- ИнтерФеста постављен је 2012.год. Објавио је књигу сабраних позоришних критика „Године гнева“.

Улаз је слободан, а посетиоци ће моћи да уживају у изложеним фотографијама до 24. фебруара.

 

МОНОДРАМА „ТРИ БЕЛЕ РУЖЕ“ У КЦ „ЧУКАРИЦА“

 Монодрама „Три беле руже“ која је рађена по књизи Стевана Јешевића „Име на Зејтинлику“ биће изведена у среду, 11.фебруара од 20 часова, у Културном центру „Чукарица“.

„Три беле руже“ представља топлу и искрену исповест српског официра који је учествовао у три рата и који је поред Србије, своје отаџбине, највише волео своју породицу. Имао је жену Наталију и ћерке Марију и Катарину – његове три беле руже.

Монодраму је режирао Мирко Жарић, а изводи је Стеван Јешевић.

Slične vesti