3 C
Belgrade
02/02/2023
konkursi za objavljena dela poezija proza satira Srbija

Konkurs za reizdanje knjiga Dragog Tasića

Dragi Tasić, pisac deset poetskih i proznih knjiga čija su prva izdanja isrpljena, u knjižarama nisu prodavana već su poklonjene bibliotekama (dve) i prijateljima (ostale), objavljuje

Konkurs

za izbor izdavača radi izdavanja po jedne ili više piščevih knjiga u 2013. g.

Konkurs traje  do 31. decembra 2012.

Uslovi za učešće na konkurs i prava izdavača

1 Prava i obaveze izdavača

Izdavač bira iz bibliografije pisca jednu ili više knjiga čijim izdavanjem može ostvariti svoj izdavački interes.

Izdavač ima pravo da koristi svog recenzenta i lektora, ili recenzije i lekture korišćene u prvom izdnju.

Takođe, izdavač ima pravo na reprint svog izdanja piščeve knjige.

2. Prava i obaveze pisca

Pisac je obavezan da dostavi izdavaču koji se javi  na konkurs bliže obrazloženu bibliografiju i po dva primerka knjiga za koje se izdavač opredeli da konkuriše.

Pisac oslobađa izdavača plaćanja autorskog honorara do tiraža od 500 prodatih primeraka.

Knjige za čije izdavanje se može konkurisati.

 

„Morija“, zbirka pesama, 100 strana, objavljena 1997. g. pretkaznica jugorasula, u ciklusima Gatalice, Jazbine, Daždevnjaci,Srebrna obala i Morija

„Jestonija, Atlantidi i Balkanidi, Ep o izgubljenoj savesti“, u 5.544 stiha, objavljen u Boru i Jagodini posle natobombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. g.

„Krnje biografije jahača panjeva“, prigodna kozerija ili đački roman o leskovačkim maturantima iz 1952. godine; objavljen u Leskovcu, Boru i Valjevu 2003. g.

„Između dva bela brega“, roman o srpskoj porodici uoči  Drugog svetskom rata, u tom ratu i posle njega; objavljen u Boru i Nišu 2006. g. ( kao delo dva pisca: braće Radivoja i Dragog Tasića ).

„Žunkelji i Giginjeri“, roman o sudničarskim strastima i napastima, objavljen u Boru 2010. g. (dobio priznanje „Knjiga godine borskog autora 2010. g.).

„Poetski zbornik“, zbirka poema i pesama; objavljen za prijatelje u Boru 2011. g.

„Ljubav u Savapolisu“, satirični roman o srpskoj političkoj eliti prve decenije dvadeset prvog veka; objavljen u Boru 2011. g.

„Advokatske priče“, zbirka priča, objavljena u Boru 2012. g.

Bor. Jula 2012. g.

Prijave na konkurs se primaju i kontaki sa piscem obavljaju

samo  elektronskim pismima, šreko adrese  dtasic030@gmail.com

 

Slične vesti

6 comments

Mirko&Slavko 14/07/2012 at 16:43

Dragi Tasic je neumoran. Toliko su mu losa dela da je citaoce birao preko konkursa (na koji se, iako su knjige bile besplatne, nije javilo dovoljno ljudi), a sad je resio da na konkursu bira i izdavaca. Genijalni trik. Mozdsa lose pise, ali ume da smisli reklamu.

Boric 15/07/2012 at 19:29

Da li ste pročitali neku Tasićevu knjigu?

Dragi Tasic 30/07/2012 at 04:35

Borise, u 130 narodnih biblioteka sirom Srbije postoje bar dve moje knjige: Jestoniju i Izmedju dva bela brega.Tamo se mogu citati. Roman Savapolis poslao sam u martu mesecu jednom Borisu, clanu Klkuba citalaca Savapolisa, koji je nastao prijavama na moj imejl, ali se jedino njegov primerak vratio zbog meni date netacne adrese. Javite mi se, poslacu vam moje Advokatske price.
Dragi Tasic

Dragi Tasic 27/07/2012 at 07:34

Miklos Slavku,decku koji obecava, poslacu besplatno, moju
novu knjigu POTISNUTI da me ne bi izbacio iz srpske knjizevnosti.
Dragi Tasic

Misti 01/08/2012 at 09:57

Šta ovom Mirku i Slavku nije jasno? Na konkursima prolaze kvazipesnikinje koje se jebu sa članovima žirija, izdavači neće da finansiraju knjige, knjige niko ne kupuje, a ako nisi član demokratske – po pravilu si u kanti za đubre. Ti si samo … koji troluje.

Mirko&Slavko 03/08/2012 at 18:42

A sta ako su clanovi zirija in, tj. u gej fazonu? Da li i tad prolaze samo pesnikinje koe se j..u sa clanovima zirija, kako kazes ili se onda omaste pesnici u istom fazonu? Da nisu mozda i tvoja dela toliko losa da ne prolaze na konkursima pa blatis druge, one bolje, na ovako prizeman i glup nacin.

Comments are closed.