Конкурс за радове на локалном дијалекту

Filed under: poezija,proza,Srbija,vesti |

Уредништво књижевног часописа „Књижевне вертикале“ позива ауторе који пишу на српско-хрватском, односно хрватско-српском језику, да шаљу своје књижевне радове, прозне и поетске, на локалном дијалекту, на пример, на пироћанском, кајкавском, корорском, црногорском, рашком илити новопазарском, метохијском, далматинском, херцеговачком или на неком другом, мање или више сличном локалном дијалекту.

Своје радове могу слати и остали аутори са наших садашњих ексклузивних и аутохотоно-самодовољних, тј. наших некадашњих заједничких простора, они који пишу на бошњачком/босанском и монтенегријанском али или неком другом ненапоменутом језику (ко зна шта се у међувремено може изродити), да преводе својих радова на српско-хрватски или хрватско-српски, како им је воља (дакле, по сопственом избору/демократски, зар не?) а који ће из тог разлога бити двојезично објављени.

Дакле, сви могу своје радове слати на електронску адресу уредништва књижевног часописа „Књижевне вертикале“: prozadkb@gmail.com.

По овом позиву могу се слати прозни и поетски радови. Сваки аутор може послати највише три приче, по правилу не дуже од осам тисућа/хиљада знакова са размацима или пет поетских радова.

Радови се могу слати до 30. Јуна/Липња.

Одабрани радови биће објављени у „Књижевним вертикалама“ бр. 12, крајем августа месеца.

Напомена:

Радови на књижевном српско-хрватском, односно хрватско-српском језику биће дисквалификовани, као и они радови који буду пристигли на пример на српском или хрватском књижевном језику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*