Конкурс за поезију „Велимир Рајић“

Filed under: poezija,Srbija |

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ из Алексинца традиционално расписује конкурс за поезију. Конкурс је отворен у две категорије: песма на слободну тему и песма о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка („Заробљеној браћи“, В. Рајић).

Аутори могу конкурисати са по једном песмом у свакој категорији, а песма не сме бити дужа од 36 стихова. Такође, песма не сме бити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“, а све песме морају бити на српском језику.

Конкурс је отворен од 15. новембра 2016. до 1. фебруара 2017. године. За најбоља остварења у категорији песама на слободну тему биће додељене три награде, а у категорији песама о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка за најбољи рад биће додељена Повеља Велимир Рајић.

Радови у три примерка шаљу се под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти која се стави у коверту с радовима приликом слања. Савки аутор може конкурисати само једном шифром. Песме се могу слати поштом на адресу:
Књижевни клуб „Велимир Рајић“
Улица Душана Тривунца 15
18220 Алексинац
Песме се могу слати и електронски и то на мејл velimir.rajic.konkurs@gmail.com на који се шаљу само песме које конкуришу и које морају бити потписане шифром, а разрешење шифре у засебном мејлу треба послати на адресу velimir.rajic.sifra@gmail.com. Радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица и латиница) величине 12.
Желимо вам интензивну инспирацију и богатство поетског надахнућа!

3 Responses to Конкурс за поезију „Велимир Рајић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*