17.3 C
Belgrade
07/06/2023
fotografija Srbija vizuelne umetnosti

Konkurs za plakat i fotografiju

photograph

Povodom 07. aprila, Svetskog dana zdravlja (SDZ), Udruženje „Život i zdravlje“ – ogranak Novi Sad, Avgusta Cesarca br 6, u saradnji sa omladinskom organizacijom Relay raspisuje konkurs za:

  1. Idejno rešenja za plakat pod nazivom „Promeni stav, budi zdrav“

Cilj ovog konkursa je podizanje svesti o značaju zdravog načina života kao i promocija zdravih životnih stilova i pozitivnih stavova.

Ovogodišnji SDZ je posvećen prevenciji dijabetesa. Najčešći faktori rizika koji utiču na pojavu dijabetesa su: nezdrava ishrana, fizička neaktivnost i gojaznost. Iz toga razloga Udruženje je pokrenulo akciju „Promeni stav, budi zdrav“ gde želi da skrene pažnju na važnost redovne fizičke aktivnosti, zdravog načina ishrane ali i kontrolu telesne težine. Pozivamo vas da svojim grafičkim predlogom doprinesete promociji zdravlja i kvalitetnog života bez dijabetesa.

Plakat treba da bude veličine B2 50×70 cm – uspravni ili vodoravni.

Elektronsku verziju grafičkog rešenja plakata pošaljite na imejl: zivotizdravljens@gmail.com najkasnije do 20. marta 2016. godine. Potrebno je dostaviti ime i kontakt telefon. Na edukativno-kreativnoj manifestaciji obeležavanja Svetskog dana zdravlja, 07. aprila na SPENS-u u Novom Sadu biće izloženi svi radovi a tri će biti nagrađena. Najbolji plakat će postati zaštitni znak projekta „Promeni stav, budi zdrav“. Detaljne informacije o projektu „Promeni stav, budi zdrav“ možete dobiti na telefon 063/826 88 08.

  1. Fotokonkurs na temu „Zdrav način života“

Fotografije treba da budu u skladu sa temom „Promeni stav, budi zdrav“ i da budu autorske. Pored fotografija, potrebno je napisati naziv fotografije, ime njenog autora i kontakt telefon.

Jedna osoba može da konkuriše sa najviše tri poslane fotografije, od kojih će samo jedna ući u uži krug.

Fotografije šaljite na imejl: stav.zdrav@gmail.com U naslovu imejla napišite vaše prezime i ime.

Fotografije poslate preko FB događaja, NEĆE biti razmatrane.

Konkurs je otvoren do 31.3.2016. Nakon toga, stručni žiri će odabrati najbolje fotografije koje će biti izložene 7. aprila kada se obeležava Svetski dan zdravlja, prilikom održavanja celodnevnog programa pod sloganom „Promeni stav, budi zdrav“ na prvom spratu Spens-a. Tog dana će biti proglašene tri najbolje fotografije po mišljenju stručnog žirija i najbolja fotografija po mišljenju publike i uručiće se nagrade.

Fotografije će takođe biti izložene na Facebook stranici omladisnke organizacije Relay. Najbolja fotografija po mišljenju publike će biti ona koja bude imala najviše lajkova.

_______________________________________________________________________

Nagrađena grafička rešenja plakata i najbolje fotografije biće objavljene na veb-portalu udruženja Život i zdravlje, kao i u štampanom izdanju magazina Život i zdravlje i na Facebook stranici omladisnke organizacije Relay.

S poštovanjem,

Udruženje Život i zdravlje – ogranak Novi Sad

 

Slične vesti