21.6 C
Belgrade
10/06/2023
pozorište Srbija

Konkurs za originalni dramski tekst za decu i mlade – ASSITEJ Srbije

 

Podsećamo Vas da je do 1. januara 2012. godine, još samo 10 dana, otvoren konkurs za originalni dramski tekst za decu i mlade, koji je ASSITEJ Srbije – Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade, u saradnji sa Sterijinim pozorjem i Malim pozorištem „Duško Radović“ a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, raspisao 1. oktobra.

Nagrada podrazumeva novčani iznos od 2.500 evra, premijerno izvođenje u profesionalnoj produkciji u Malom pozorištu “Duško Radović” u sezoni 2012-2013 godine, prevod na engleski jezik i objavljivanje na sajtu ASSITEJ Srbije. Tekstovima koji uđu u najuži izbor konkursa ASSITEJ Srbije će dati preporuke za izvođenje i dalju afirmaciju.

Žiri čine dramaturškinja Vesna Stanišić, pozorišni reditelj Nikola Zavišić i glumica Diana Kržanić Tepavac, predsednica Izvršnog odbora ASSITEJ Srbije. Rezultati konkursa će biti saopšteni 20. marta 2012. godine, na Svetski dan pozorišta za decu i mlade. Pravo učešća imaju samo originalni, neobjavljeni i neizvođeni dramski tekstovi. Važni kriterijumi prilikom donošenja odluke žirija biće inovativnost na planu forme, relevantnost tema i univerzalne vrednosti u korespondenciji sa mladim gledaocem.

Štampane nepotpisane tekstove u tri primerka, označene šifrom, kao i CD sa kopijom nepotpisanog teksta u pdf. formatu i označen šifrom, treba dostaviti poštanskim putem na adresu:

 

 

 

ASSITEJ SRBIJA udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade

 

Konkurs za originalni dramski tekst

 

Poštanski pregradak 11

 

11 120 Beograd

 

 

 

U velikoj koverti sa tekstovima poslati i zatvorenu kovertu sa rešenjem šifre: naslov teksta, ime autora, adresa, telefonski i elektronski kontakti.

 

Više informacija možete saznati na sajtu www.assitejsrbija.org.rs, facebook stranici ASSITEJSrbija ili nas kontaktirajte na assitejsrbija@gmail.com.

 

 


 

Slične vesti