Конкурс за необјављен рукопис прве књиге

Filed under: poezija,proza,Srbija |

golubГрадска библиотека Карло Бијелицки Сомбор расписује

КОНКУРС

за необјављен рукопис прве књиге за 2015. годину

Едиција Голуб представља поновно установљену едицију Градске библиотеке Карло Бијелицки у Сомбору која експлицитно подразумева издавање прве књиге неафирмисаног књижевног аутора који нема претходно објављена издања. Избор књижевног дела које може бити предмет издаваштва представља једногласну одлуку уредништва.

Награда победнику на конкурсу је објављивање књиге, организација промоција награђене књиге и презентација/иницијација аутора у књижевно ставралачке токове спроводећи програме представљања књиге у Граду Сомбору али и другим градовима.

Конкурс је намењен ауторима који пишу на српском језику, старости до 40 година. Примају се збирке песама, збирке приповедака и романи. Један аутор може послати један рукопис.

Рукописи се шаљу електронском поштом на konkursgolub@gmail.com у два мејла. Први мејл треба да буде насловљен називом дела и потписан шифром. Други мејл треба да буде насловљен називом шифре и да садржи име и презиме, адресу, контакт телефон, мејл и кратку биографију. Радове слати у Word формату, не у PDF.

Конкурс је отворен од 01. фебруара до 15. марта 2015. године.

Резултати ће бити објављени до 1. јуна на интернет презентацији Градске библиотеке Карло Бијелицкиwww.biblioso.org.rs, као и на интернет презентацији –  www.konkursiregiona.net и www.prozaonline.com. Одлуку о награди доноси трочлани жири у саставу: Јован Зивлак, председник, Нада Душанић и Владимир Јерковић.

Назив Голуб потиче од Илустрованог листа за српску младеж који је покренут 1879. године, а у Сомбору је излазио у периоду од 1898. до 1913. У Голубу су, између осталих, објављивали своје радове Дучић, Шантић, Илић, Нушић  и Црњански.

5 Responses to Конкурс за необјављен рукопис прве књиге

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*