25.1 C
Belgrade
08/06/2023
konkursi za mlade autore poezija Srbija

Konkurs za najbolju neobjavljenu pjesmu autora od 15 do 30 godina

KULTURNI CENTAR NOVI PAZAR

raspisuje

K O N K U R S

za najbolju neobjavljenu pjesmu mladih autora od 15 do 30 godina

 Pravo učešća na konkurs imaju mladi neafirmisani pjesnici sa mjestom prebivališta u opštinama: Novi Pazar, Raška, Tutin i Sjenica, a koji nisu izdali nijednu zbirku pjesama, niti je pjesma kojom konkurišu nagrađivana.

Autor može priložiti jednu ili dvije pjesme, koje treba da budu prekucane.

Uz pjesničko ostvarenje, dostaviti i lične podatke: ime i prezime, biografiju,  adresu, e-mail i br. tel. Prijave slati na e-mail: domkulture_np@yahoo.com ili na adresu: Kulturni centar Novi Pazar, ul. Stevana Nemanje br. 2, 36300 Novi Pazar, sa naznakom: „Za konkurs“.

Konkurs će trajati do 20. decembra 2011. god.

Autori čije pjesme uđu u uži izbor biće učesnici književne večeri posvećene mladim neafirmisanim pjesnicima, koja će biti održana: 24. decembra 2011. god., sa početkom u 18h, u Galeriji Kulturnog centra u Novom Pazaru. Tada će biti proglašena najbolja pjesma, o čemu će odlučivati žiri u sastavu: Samir Hanuša (pjesnik, profesor književnosti), Redžep Nurović (književnik) i Fatima Durović (PR KC-a u Novom Pazaru).

Autori čije pjesme uđu u uži izbor biće obaviješteni na vrijeme putem telefona kojeg oni budu dostavili uz ostale lične podatke.

Kontakt osoba: Hasna Ziljkić /koordinator/; br.tel. 020/316-952, 064-818-62-54, e-mail: h.ziljkic@live.com

Slične vesti