10.4 C
Belgrade
26/03/2023
konkursi za mlade autore proza Srbija

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ iz Kikinde raspisala je konkurs za literarnu nagradu „Đura Đukanov“.
Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku pripovedaka autora mlađeg od 30 godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.
Nagrada „Đura Đukanov“ se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, u tvrdom povezu, u tiražu od 350 primeraka.
Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maja 2012. godine.

Rukopise slati isključivo u elektronskom formatu, na e-mail adresu:
konkurs_djukanov@hotmail.com ili poslati CD na adresu: Narodna biblioteka „Jovan Popović“, Trg srpskih dobrovoljaca 57, 23300 Kikinda. Sa naznakom: Za literarni konkurs.
Rukopise slati potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja, telefonom i e-mailom. Rukopisi poslati sa nepotpunim podacima ili u neodgovarajućem formatu neće moći da konkurišu za nagradu.

Žiri nagrade „Đura Đukanov“ od ove godine radi u sastavu: Dragan Velikić, književnik iz Beograda, Mića Vujičić, književni kritičar iz Mokrina i Srđan Srdić, književnik iz Kikinde.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Đura Đukanov“ su: Branko Ćurčić iz Sombora, za 2005. godinu, Marica Puškaš iz Novog Sada, za 2006. godinu, Biljana Ćućko iz Batajnice, za 2007. godinu, Dragana Dukić iz Kikinde, za 2008. godinu, Ivica Milarić iz Novog Sada, za 2009. godinu, Dušan Vejnović iz Novog Sada, za 2010. godinu i Dragoslava Barzut iz Vrbasa, za 2011. godinu.

Odluku o dodeli nagrade žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2012. godine. Nagrada će zvanično biti uručena laueratu u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ 19. januara, na dan rođenja Đure Đukanova, značajnog banatskog pisca, godinu dana od raspisivanja konkursa.

Slične vesti