Kонкурс за Књижевну награду „Бранко Марчета“

Filed under: Bosna i Hercegovina,književnost,poezija,region |

snaga rijeciДруштво књижевника „СНАГА РИЈЕЧИ“ Приједор

објављује конкурс за Књижевну награду „Бранко Марчета“, која ће бити уручене на III међународној Књижевној манифестацији „Приједорски књижевни караван“ у Приједору, а која ће се одржати у оквиру шире Манифестације „Приједорско културно љето“ (датум ће бити саопштен приликом позивања учесника манифестације, на e-mail адресе или бројеве телефона које ће доставити уз радове), за најбољу пјесму на слободну тему.

Пјесма не смије имати више од 56 стихова, а сваки аутор може послати највише двије пјесме.

Осим побједничке, жири ће додатно одабрати три пјесме, којима ће додијелити похвале.

Награда је умјетничка слика једног од приједорских сликара и повеља, а похваљенима ће бити уручене писане похвале.

Награђена пјесма биће објављена у 3. броју Књижевног часописа „Приједорски потпис“ и у Зборнику радова „Приједорски књижевни караван 3“, а у овом другом биће објављени похваљени радови и остали квалитетни радови пристигли на конкурс.

Пјесме се могу слати у периоду од 5. до 25. марта 2015. године, на e-mail адресу snagarijeci@yahoo.com са обавезном фотографијом и кратком биографијом аутора (не више од 10 куцаних редова, фонта Times new roman 12), бројем телефона и e-mail адресом. Код електронског слања, пјесме, биографија и фотографија морају бити у прилогу као посебни фајлови.

Пјесме, у три примјерка, се могу послати и поштом на адресу: ДК „Снага ријечи“ Приједор (Сузана Ступар, предсједник), Петрово бб, 79101 Приједор, РС, БиХ, уз обавезан примјерак у електронском издању (CD или други меморијски медиј). Истим фонтом потребно је куцати и све достављене радове. Писмо може бити чирилица или латиница, али ће у публикацијама радови бити објављени на ћириличном писму.

 

Право учешћа имају сви аутори који стварају на српском језику без обзира на мјесто становања.

Предсједник

ДК „Снага ријечи“ Приједор

 

 

Сузана Ступар

 

 

4 Responses to Kонкурс за Књижевну награду „Бранко Марчета“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*