24.1 C
Belgrade
02/06/2023
književnost region Srbija

Konkurs za grafičko rešenje časopisa MAMAC

mamacUrednički tim časopisa MAMAC (Ivana Maksić, Nikola Đoković, Predrag Milojević) raspisuje konkurs za idejno rešenje (logo) naslovnice prvog broja koji će izaći iz štampe na jesen 2015. Rok za slanje radova i predloga je 5. septembar. Pozivamo vas da osmislite font naslova našeg lista i tako date svoj lični pečat i jedinstveni doprinos /u/ osmišljavanju njegovog vizuelnog identiteta. Mejl na koji možete slati svoje radove je:  mamac.novine@gmail.com

Odabrani radovi neće se honorisati.

MAMAC su novine koje će kroz autorske tekstove angažovano polemički i kritički pokretati društveno-političke, umetničke, etičko-estetičke, kulturno-istorijske i savremeno-medijske teme. Tekstovi, prevodi i likovni prilozi će se birati isključivo po pozivu uredništva i neće biti limitirani geografski ni  nacionalno.

Programski ciljevi ove novine biće posebno artikulisanje nedostajućih mesta u aktuelnoj književno-periodičkoj produkciji, kao i zastupanje otvorenog, polemičkog ugla pri preispitivanju književnog nasleđa i onoga što se najčešće nekritički uključuje u preovlađujući književno-jezički kanon. Želimo da stanemo u odbranu onih vrednosti i uvida koji su danas pogođeni naletom agresivnog revizionizma, oportunizma i raznih resantimana. Pokušaćemo da se suprotstavimo dominantnim šovinističkim, nacionalističkim i neoliberalnim svetonazorima koji učestvuju u učvršćivanju i perpetuiranju reprodukcije pogubnih ideoloških matrica.

MAMAC izdaje izdavačko-štamparski studio Presing izdavaštvo iz Mladenovca.

Slične vesti