22.2 C
Belgrade
04/06/2023
film fotografija Srbija

Konkurs za Festival „Short cut“ (turističkog, ekološkog i gastronomskog filma) Inđija

Short cut - plakatUdruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije, organizuje reviju kratkometražnih filmova pod nazivom „Short cut“ koja je planirana za 11. septembar 2016. godine.  Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i kulinarstva.

Javni poziv za učesnike „Short cut” revije je od 15. jula do 15 avgusta. Pristigle radove pregleda stručna četvoročlana komisija. Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2014. godine

– Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Potrebno je dostaviti formular, fotokopiju uplatnice (za kotizaciju), fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) a najkasnije 15.08.2016. na adresu shortcutfest@gmail.com.

Prijava za festival podrazumeva kotizaciju koja iznosi 500,00 dinara. Kotizacija za sve prijave pristigle izvan Srbije iznosi 5 evra. Kotizaciju je potrebno uplatiti do 15. avgusta kako bi komisija uzela filmove u selekciju.

Festivalska komisija dodeljije prve nagrade u sve tri kategorije kao i gran-pri festivala. Postoji otvorena mogućnost da, ukoliko to komisija oceni, da bude dodeljena specijalna nagrada festivala.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“, te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 15. jula, do 15. avgusta 2016. godine. Autori fotografija nisu u obavezi plaćanja kotizacije.

Telefoni za dodatne informacije: Zorica Banić –  061 13 88 382 ili Radmila Mitrović – 064 13 77 694

Više informacija o festival i načinu prijavljivanja na sajtu : www.turistickikanal.net/short-cut/

Slične vesti