6.4 C
Belgrade
30/03/2023
muzika Srbija

Konkurs za Drugi beogradski festival kantautora KANTFEST 2015

gitarDrugi beogradski festival kantautora biće održan od 27. do 29. novembra 2015. godine u Beogradu.

Organizator Festivala je „Arte“ ‒  Agencija za umetničko stvaralaštvo iz Beograda. Direktor Festivala je Miodrag Jakšić.

Na Festivalu će nastupiti 12 kantautora, koji će biti određeni na osnovu ovog međunarodnog konkursa, kao i tri specijalna gosta po pozivu organizatora, kao gosti, van takmičarske konkurencije. Međunarodni stručni žiri i žiri publike, sastavljen od kompetentnih eksperata u ovoj oblasti, na Festivalu doneće odluku o tri nagrade: prvoj, drugoj i trećoj. Biće dodeljene i tri nagrade publike.

Konkurs za učešće u takmičarskom programu Festivala otvoren je od 10. avgusta do 30. septembra 2015. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti punoletni autori, kantautori iz celog sveta, isključivo sa autorskim, ličnim tekstom i muzikom koju sami izvode, uz pratnju jednog instrumenta.

Zainteresovani svoje radove u video-formatu, sa snimkom dve pesme koju izvode na bilo kom svetskom jeziku, tekstom te dve autorske pesme (prevodom na srpski jezik, ako je pesma na nekom drugom jeziku), umetničkom biografijom i ličnom fotografijom, treba da pošalju na imejl-adresu: arte.konkurs@gmail.com

Selekciona komisija će od prispelih radova na konkurs odabrati 12 takmičara, do 20. oktobra 2015. godine, i svoju odluku javno objaviti preko elektronskih i štampanih sredstava komunikacije.

 

Slične vesti