3 C
Belgrade
02/02/2023
Hrvatska književnost konkursi za mlade autore poezija rokovi

Konkurs za dodelu književne nagrade Milivoj Cvetnić

Društvo prijatelja knjige Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica objavilo je natječaj za dodjelu književne nagrade Milivoj Cvetnić.

Rok za predaju rukopisa je 31. siječanj 2014.

Književna nagrada Milivoj Cvetnić utemeljena je sa svrhom afirmacije novih pjesničkih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od plakete Milivoj Cvetnić i tiskanja nagrađene knjige pjesama.

U obzir za nagradu dolaze rukopisi zbirke pjesama. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju građani Republike Hrvatske. Natječaj je namijenjen mladim i neafirmiranim pjesnicima. U obzir za natječaj dolaze vlastiti rukopisi neobjavljenih pjesama pisanih hrvatskim jezikom, koji se dostavljaju na natječaj u tri (3) istovjetna primjerka. Rukopis treba biti pisan na računalu.

Uz rukopis treba dostaviti kratki životopis s temeljnim podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon, faks, e-mail). O dodjeli nagrade odlučuje prosudbeni odbor kojeg imenuje organizator. Rukopisi prispjeli na natječaj se ne vraćaju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. ožujka 2014. Nagrađena knjiga pjesama izaći će iz tiska do kraja 2014.godine.

Rukopise treba slati na adresu:
Gradska knjižnica i čitaonica Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica
(za književni natječaj Milivoj Cvetnić)
Vladimira Nazora 17
44 430 Hrvatska Kostajnica

Izvor: http://www.knjizevnost.org/

Slične vesti