0.9 C
Belgrade
28/03/2023
satira Srbija

Konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2012“

Satirična pozornica Žikišon

Organizacioni odbor Satirične pozornice „Žikišon“ Književno-umetničke asocijacije „Artija“ raspisuje konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2012“, koji nastavlja sa radom po uzoru na prošlogodišnji konkurs.

Tema konkursa je „Sreća u nesreći“ i sastoji se iz 3 kategorije: aforizmi, satirično-humoristična pesma i satirično-humoristična priča. Na konkurs slati do 15 aforizama (ne manje od 10); jednu pesmu (do jedne kucane strane); i, jednu priču (do dve kucane strane), sa standardnom veličinom fonta i standardnim proredom, pod šifrom i sa kraćom biografijom u posebnoj koverti, na adresu:

Književno-umetnička asocijacija „Artija“
ul. Milovana Glišića 28
35250 Paraćin
Srbija
(sa obaveznom naznakom: „Za konkurs Žikišon 2012“)

ili na elektronsku adresu: zikison@gmail.com, pod sledećim uslovima:

Radove potpisane šifrom slati u Word dokumentu (doc ili docx formatu), sa standardnim fontovima koji podržavaju „naša“ slova, veličine 12 i sa proredom vrednosti 1.0, u jednoj poruci pod naslovom „Za konkurs Žikišon 2012“, dok u poruci čiji je naslov izabrana šifra autora poslati podatke o autoru uz kratku biografiju na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com. Obe poruke, i sa radovima i sa razrešenjem šifre, moraju biti poslate sa iste adrese.

U kategoriji aforizama nagrađuje se serija aforizama, a u sve 3 kategorije biće nagrađena po 3 najbolja rada. Radovi koji nisu poslati pod navedenim uslovima konkursa neće se uzimati u obzir.

Specijalna nagrada konkursa „Zoran Matić Mazos“ biće dodeljena onom ko najduhovitije i najpreciznije jednim aforizmom opiše karikaturu „Torta“ Nikole Dragaša, karikaturiste iz Pančeva. Nagrada se sastoji od diplome i karikature koja je tema ove nagrade i koja će biti izložbeno opremljena od strane njenog autora.
Nikola Dragaš, karikatura „Torta“

Karikatura „Torta“, autor Nikola Dragaš

Konkurs je otvoren do 20. avgusta 2012. godine, a rezultati će biti objavljeni do kraja meseca. Satirična pozornica „Žikišon 2012“ biće održana u toku meseca septembra u Kulturnom centru „Paraćin“, kada će biti dodeljena priznanja sa metalnim logom SPŽ (Satirična pozornica „Žikišon“) na drvenom postolju, kao i diplome i nagrade (knjige, umetnička dela i dr.), i biti prezentovani najbolji radovi.

Prispeli radovi se ne vraćaju, a izabrani će biti publikovani u fanzinu „Žikišon 2012“ i na blogu „Žikišon“ (blog.zikison.net).

Za dodatne informacije obratiti se na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com.

Više o životu i radu Žikišona i Mazosa na veb sajtu zikison.net.

Vladica Milenković,
zastupnik KUA „Artija“
i Satirične pozornice „Žikišon“

Slične vesti